23948sdkhjf

Rapport: Indikationer på snyd hos store elnetselskaber

Der er mistanke om snyd i forbindelse med uddelling af tilskud til energispareprojekter inden for it-området.

Det viser dokumenter fra Energistyrelsen som Finans har fået aktindsigt i.

Der er elnetselskaberne der står for uddeling af penge til virksomheder, der ønsker at opgradere it-udstyr med energibesparelser til følge. Af en rapport udarbejdet af de to konsulentvirksomheder Viegand Maagøe og Niras fremgår det, at der er uddelt penge til yderst tvivlsomme projekter hos en række virksomheder. 

- Det er generelt svært at påvise snyd, men konsulentens vurdering er, at der er kraftige indikationer herpå, fremgår det blandt andet af rapporten.

Tre af landets største elnetselskaber Radius, Cerius og N1 er involveret i sagen, da de har uddelt langt de fleste og største tilskud til it-projekterne i undersøgelsen.

Der er foretaget 35 stikprøver blandt it-projekterne, og i 34 af dem har der været administrative fejl. Det fremgår dog ikke, hvordan, der er blevet snydt og hvilke selskaber, der lavet fejl.

Der er tale om tilskud for et to-cifret millionbeløb alene i de 35 stik-prøveprojekter.

Siden 2018
Energistyrelsen fik overdraget rapporten fra konsulenterne i februar 2018, og har altså siden foretaget en række undersøgelser.

- Da vi modtog Viegand Maagøes rapport tilbage i 2018, var vurderingen, at der var taget hånd om udfordringerne på it-området med de løbende opstramninger, der havde været af regelsættet. Vi har så behandlet sagerne siden da, og vi har også fået nye sager ind, som bekræftede os i, at der fortsat var et problem, siger kontorchef i Energistyrelsen Helle Agerdal Olsen.

Energistyrelsen besluttede kort før sommerferien at suspendere energispareordningen på it-området, indtil de endelige afgørelse på området foreligger, hvilket bliver i starten af det nye år.

Ingen af de nævnte elnetselskaber vil kommentere på sagen, før der foreligger en afgørelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125