23948sdkhjf

Tre-cifret millionordre og pengeregn over brændselscelleproducent

For et år siden så methanol-brændselscelleproducenten Blue World Technologies dagens lys – nu, et år senere, er mange mål realiseret, men der er også stadig masser af andre milepæle, der skal nås.

Som en af de mere håndgribelige milepæle, der blev rundet, er første spadestik til den nye brændselscellefabrik på Aalborg Havn. Det skete den 17. september. Fabrikken skal så småt starte produktion af methanol-brændselsceller op i løbet af tredje kvartal 2020 – og opskaleres til fuld produktion, det vil sige 50.000 om året, i 2023-2024.

Fabrikken på østhavnen i Aalborg er altså langt fra færdig.

Ikke desto mindre har Blue World Technologies allerede modtaget ordrebekræftelser for et tre-cifret millionbeløb i Danmark.

Det er desværre ikke lykkedes Energy Supply at opstøve yderligere informationer om ordren eller kunden i sin helhed.

Investeringsrunder
Det første år har blandt andet budt på første spadestik og nye ordrer, men så sandelig også meget mere end det.

Medarbejderstaben er vokset fra at bestå af de tre stiftere Anders Korsgaard, Mads Bang og Mads Friis Jensen til nu at tælle 41 personer.

Derudover har Blue World Technologies i foråret gennemført en succesfuld seed-runde investeringsproces på cirka 50 millioner danske kroner.

I øjeblikket er virksomheden i gang med en A-runde investeringsproces supporteret af Deloitte Financial Advisory, der fungerer som eksklusiv rådgiver. 

- Der kommer en a- og en b-runde. A-runden lukker vi her til efteråret og b-runden et år efter, har Anders Korsgaard tidligere på året fortalt til Energy Supply.

Dengang vurderede han at virksomheden i a-runden ville kunne hente et sted mellem 150 og 200 millioner kroner. I øjeblikket ser det ud til at han rammer rigtigt. 

I hvert tilfælde ser det ud til at Blue World Technologies i denne efterårsrunde rejser cirka 185 millioner kroner.

Præinvesteringsrunde
Virksomheden afslutter i øjeblikket en præ-investeringsrunde efter forespørgsel fra flere enkeltpersoner og holdingselskaber.

- Når vi ser tilbage på det første år med Blue World Technologies, er vi stolte af at sige, at vi har opnået de meget ambitiøse mål vi satte for et år siden. Vi ser nu frem til at fortsætte udviklingen af virksomheden i retning af vores langsigtede mål, siger Anders Korsgaard.

Blue World Technologies har altså fuldt hammer på væksten og forventes at runde 500 ansatte når brændselscelleproduktionen opnår fuld kapacitet i 2023-24.

Samarbejde og opkøb
Blue World Technologies har altså ikke ligget på den lade side. Heller ikke når det kommer til samarbejdsaftaler og opkøb.

I juni 2019 underskrev Blue World Technologies en samarbejdsaftale med en af verdens førende leverandører af intelligent produktionsudstyr, Wuxi Lead Intelligent Equipment Co., Ltd. Selskabet skal fungere som nøgleleverandør af produktionsudstyr til brændselscelleproduktion.

I august 2019 opkøbte Blue World Technologies 15 procent af Danish Power Systems ApS – en anerkendt udvikler og producent af MEA-teknologi til brændselsceller – med henblik på at sikre en omfattende teknisk know-how og erfaring inden for delfremstilling af brændselsceller.

Udvikling og test
I Blue World Technologies’ første år har det primære fokus været på udvikling af kernekomponenter til brændselsceller, samt sikring af forsyningskæden til methanol-brændselscellekomponenterne.

Blue World Technologies har også i samarbejde med den kinesisk aktionær og producent af elbiler, Aiways, udviklet et methanol-brændselscellesystem til Aiways’ elektriske U5 model, og systemdesignet til de første prototyper er færdigt.

Blue World Technologies arbejder desuden tæt sammen med bilproducenten Gumperts R&D-team med henblik på at udvikle den næste generations brændselscelle-system til Gumpert Nathalie – en elektrisk super-sportsbil til gadebrug drevet af methanol-brændselsceller.

I første halvdel af 2020 udføres de første test af biler med Blue World Technologies’ methanol-brændselscelle-system.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111