23948sdkhjf

Nyt dansk-russisk energisamarbejde skal tredoble handlen i 2015

I 2015 skal samhandlen inden for energiteknologi mellem Danmark og Rusland være tredoblet. Så kontant er målsætningen for det nye samarbejde mellem Danmark og Rusland.
Russian-Danish Energy Efficiency Centre hedder et nyt dansk-russisk energisamarbejde, der bliver forankret i de russiske og danske energistyrelser.

Projektet er finansieret gennem et engagement fra Industriens Fond samt bidrag fra BWE, FLS, Grundfos, Logstor, Rambøll og Vestas. Centret bliver en vigtig brik i arbejdet med at nå den ambitiøse målsætning om at hæve samhandlen fra 1.1 mia. kr. til 3.3 mia. kr. i 2015, og reducere det russiske energiforbrug.

Aftalen blev underskrevet i forbindelse med det danske statsbesøg i Rusland i dag.

Giver nye ordrer og arbejdspladser
- Rusland er på Cleantech området et af de mest perspektivrige af BRIK-landene, set fra Danmark både fordi det er geografisk tæt på og der er et erkendt stort behov for større energieffektivitet. Dansk erhvervsliv har en helt unik viden om, hvordan forskellige nytænkende teknologier kan bringes sammen og sikre en meget bedre udnyttelse af de sparsomme energiressourcer. Så det nye samarbejde mellem Rusland og Danmark skal i høj grad sikre, at der kommer handling bag de to landes aftaler i form af nye ordrer og arbejdspladser herhjemme, siger adm. direktør i Industriens Fond, Mads Lebech.

Russian-Danish Energy Efficiency Centre skal skabe en platform for et partnerskab mellem Danmark og Rusland, om hvor og hvordan dansk energiteknologi bedst muligt kan anvendes på det russiske marked, og hvordan russiske virksomheder kan udnytte den energiteknologi, som danske virksomheder er verdenskendt for at producere.

Åbner døre for danske virksomheder
- Den russiske præsident Medvedev har lanceret et mål for at reducere den russiske energiintensitet med 40 procent i 2020, og vores danske løsninger er specifikt udpeget til at hjælpe den russiske præsident med at nå sin målsætning. Derfor vil dette samarbejde åbne mange døre for de danske virksomheder, siger direktør Thomas Bustrup, DI.

Fra russisk side er der også stor begejstring for samarbejdet. Det kan nemlig hjælpe den russiske administration med at finde ud af, hvordan landet får mest ud af sine investeringer i energieffektivitet.

- Centret er den bedste praktiske måde at udvikle et samarbejde, der kan komme begge lande til gode inden for innovation, energieffektivitet, energibesparelser og vedvarende energy. Danmark er verdensførende inden for energieffektivitet, og derfor er vi glade for at kunne deltage sådan et projekt, siger afdelingschef Nelly Segizova, fra den russiske energistyrelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172