23948sdkhjf

Biomasseovn fra Dall Energy premieret igen

Opfindsomheden blev hyldet på hi11 i MCH Messecenter Herning onsdag, heriblandt Dall Energys biomasseovn.
Onsdag på HI11 i Herning blev der uddelt præmier i tre kategorier; dels Miljøministeriets Clean Tech pris og INCUBA Science Parks Specialpris og dels hovedkonkurrencen, hvor der blev uddelt to præmier. Messen havde hentet Preben Mejer fra Innovation Lab ind til at uddele priserne, og han indledte med en opsang til de danske virksomheder og kreative sjæle.

- Uden innovationen er der ingen fremdrift, vi dør uden innovation og lever med det. Danmark er gået tilbage fra en femte til en 12. plads for de store virksomheder og fra en sjette til en niendeplads for de små virksomheder, når det gælder innovation. 5 % af omsætningen i danske virksomheder kommer fra nye produkter – Finland og Tyskland har dobbelt så meget. Det er fandeme ikke særlig imponerende, lød det fra Preben Mejer.

Vinderen er…
Ingen prisoverrækkelse uden motivation. Om vinderen af Miljøministeriets Clean Tech pris sagde Preben Mejer:

- Denne her prisvinder er en teknisk velfunderet opfindelse, der løser en række tekniske problemstillinger inden for et samfundsmæssigt vigtigt område. Den har et stort potentiale også uden for Danmarks grænser.

Herefter overrakte han prisen til Jens Dall Bentzen fra Dall Energy.

Han modtog prisen på 164.000 kr. for sin biomasseovn, der kombinerer forgasning med forbrænding, hvilket gør anlægget både simplere og billigere, reducerer udslippet af skadelige stoffer og muliggør regulering af effekten ned til omkring 10%, så man sparer udgifterne til en sommerkedel.

Jens Dall Bentzen har med biomasseovnen tidligere vundet innovationsprisen ved den spanske messe for bioenergi, Expobioenergia 2010 og European Inventor Award 2011 .

Sædtester, pizzabakke & fødevaretester premieret
Vinder af hovedkonkurrencen blev den københavnske virksomhed MobilityCount, der har lavet en fertilitetstest, som mænd kan benytte til hjemmebrug. Nummer to blev virksomheden Pizza Cradle, der har lavet en oppustelig pizzaemballage.

INCUBA’s pris gik til Helle Weber Ravn, der har udviklet en teknologi, der giver mulighed for simple, hurtige, billige testmetoder indenfor blandt andet miljø- og fødevarer.

Den samlede præmiesum var på 656.000 kr. og konkurrencen var sponsoreret af Miljøministeriet, Otto Bruuns Fond, INCUBA Science Park, Chr. Nielsens Fond, Patrade A/S, Awapatent A/S, Erhvervs- og Byggestyrelsen, Kraks Fond, Inspicos A/S, Otello Advokatfirma, Patent- og Varemærkestyrelsen og MCH Messecenter Herning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109