23948sdkhjf

MT Højgaard skal bygge varmeværk

Den danske entreprenørkoncern har vundet hovedentreprisen på et varmeværk til 12 mio. kroner i en ny bydel i Grønlands hovedstad, Nuuk.
Afgørelsen er faldet i sidste øjeblik, for vinteren står for døren allerede i oktober, og støbearbejdet skal være overstået, inden frosten sætter ind for alvor.

Derfor har afdelingschef Lars Bjørn Knudsen og hans medarbejdere travlt. Ikke med at få taget første spadestik, men med at få boret huller i fjeldet til de første stænger dynamit, for der skal sprænges ud i klippegrunden til soklen.

- Det er ikke de store sprængningsarbejder, der skal til, for bygningens areal bliver kun 300 m². Men vi skal gerne være færdige med støbearbejdet, inden temperaturerne når for langt ned, forklarer Lars Bjørn Knudsen.

Oven på den støbte sokkel opføres væggene som en stålkonstruktion, der isoleres og beklædes med panelplader. Der bliver også plads til et stort vinduesparti i facaden. Stål og vinduesglas sejles til Nuuk fra Grønlandshavnen i Aalborg.

Bygningen til varmeværket skal stå færdig 1. juli 2012, og den opføres for forsyningsvirksomheden Nukissiorfiit. Værket skal ligge i bydelen Qinngorput, der ligger ved kysten for foden af det 800 meter høje fjeld Store Malene. I bydelen bor der allerede 1.200 beboere, og der er planlagt yderligere op mod 1.000 nye boliger i området.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078