23948sdkhjf

Svendborg Fjernvarme: Køb af affaldsværk ikke længere i spil

Svendborg Fjernvarme har netop investeret 100 millioner kroner i et nyt varmepumpeanlæg på 20 MW.

Derfor kan selskabet snildt holde sig selv med varme.

- Hvis anlægget fik lov at køre på fuld skrald, ville det kunne forsyne mellem 6-7.000 enfamilieshuse med varme. Det kommer det dog ikke til, da affaldsvarmen (fra Svendborg Kraftvarme, red.) dækker grundlasten, siger Carl Madsen, direktør hos Svendborg Fjernvarme.

Aftalen om affaldsvarmen mellem Svendborg Kraftvarme og Svendborg Fjernvarme løber frem til 2024. Hvad der skal ske herefter vides ikke.

Affaldsforbrændingsanlægget er lukningstruet, og der har været utallige skriverier om, hvor vidt det kan lukkes eller om det skal drives videre. En decideret lukning får ikke Carl Madsen til at frygte for varmeforsyningen, selvom en del af fjernvarmeselskabets varme altså kommer fra affaldsovnene.

Læs også: Vundet affaldsudbud skaber ro i lejren på Fyn

- Vi har rigelig kapacitet i forvejen, siger han.

Svendborg Fjernvarme har ellers tidligere været omtalt som en mulig køber af affaldsanlægget. Men spørger man Carl Madsen om Svendborg Fjernvarme stadig pønser på at overtage affaldsanlægget er svaret:

- Nej det gør vi ikke.

Han understreger, at det i sidste ende er et spørgsmål om økonomi og klima - og her er det altså ikke lykkedes at få enderne til at mødes, hvilket er blandt årsagerne til at affaldsvarmen for Svendborg Fjernvarmes vedkommende er lagt på hylden.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.13