23948sdkhjf

Stort potentiale i kystnære havmøller

Flere aktører i vindmølleindustrien tror på et nyt betydeligt marked for kystnære havmøller.
I jagten på den oplagte placering for vindmøller har havmøller placeret nær kysten tiltrukket sig opmærksomhed. Flere aktører i branchen forventer, at der vil opstå et nyt stormarked for den type møller i Nordeuropa. Det skriver Børsen.

Kystnære havmøller løser op for problemer
De kystnære møller ventes at blive populære, da de vil gøre op med en række af de problemer, vindindustrien til stadighed slås med.

Et af de helt store problemer er, at vindmøller, placeret langt ude på havet, er dyre, faktisk dobbelt så dyre som møller på land, og så er de sværere at komme til. Samtidig er havmøllerne populære, fordi de står langt ude på havet og ikke i folks baghaver.

- Vi vil se stadig flere mindre projekter på havet tæt på land. Projekter på fem til 10 vindmøller. Vi ser det blandt andet i Sverige lige nu, siger Tore Harritshøj, adm. direktør for det tyske energiselskab E.Ons danske afdeling til avisen og tilføjer:

- Vi ser disse parker som en væsentlig del af fremtiden. De står tæt på land og er lette at komme til.

Interessant marked for mindre producent
For den senest tilkomne vindmølleproducent i Danmark finske WinWind er især markedet for kystnære møller interessant.

- Vi er for små til at gå ind i det store marked om havmølleparker, men vi ser et meget interessant marked for kystnære vindmøller. Her tror jeg på, at vi vil se et marked alene i Nordeuropa på seks til 10 gigawatt, siger direktør Peter B. Holmgaard fra WinWinds danske afdeling i Århus.

Også direktør og partner Steen Broust Nielsen fra Make Consulting ser et betydeligt marked for kystnære havmøller. Han fortæller, at der i Europa alene er 13.000 MW-projekter til opstilling nearshore på vej.
Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094