23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

Udskiftning af vandledninger samt elforsyning
Kolonihaveforbundet har siden 1. januar 1987 lejet arealer af Ringsted Kommune til brug for kolonihaver. Haveforeningen Virkelyst råder over et delareal, som udgør 139.000 m².

De eksisterende vandledninger i Virkelyst vurderes at være fra 1930’erne. Virkelyst har haft fagfolk til at besigtige vandledningerne, og de vurderes nedslidte og værende på et stadie, hvor de nedbrydes og perforeres med større og større utætheder (siveslangesyndrom). Virkelyst har som følge heraf iværksat udarbejdelse af udbudsmateriale for etablering af nye vand-, hoved- og stikforsyningsledninger. Prisen for en totaludskiftning vurderes af Virkelyst at beløbe sig til kr. 4 mio. Virkelyst har desuden ansøgt om tilladelse til at etablere elektricitet i Virkelyst.

Af ansøgningen fremgik, at etablering af elektricitet ville blive udført uden omkostninger for kommunen, idet Elselskabet Cerius ville betale for nedlægning af kabler og opsætning af kabelskabe.

Plan- og Boligudvalget anbefaler at der gives tilladelse til at udskiftning af vandledningerne samt etablering af elektricitet. Det anbefales desuden at Virkelyst selv finansierer opgaven.

Sagen afgøres i Byrådet./Ringsted Kommune

Varmepumpe
Egedal byråd har besluttet at sende lokalplanforslag 57 og et tilhørende kommuneplantillæg for energianlæg ved Råbrovej i offentlig høring.

Smørum Kraftvarme, som ejer det eksisterende solvarmeanlæg ved Råbrovej 54 ønsker at udvide anlægget med en 5 MW luft til vand varmepumpe, hvilket bliver muligt med det nye plangrundlag./Egedal Kommune

Udskiftning af vand- og afløbsinstallationer
AKB, Rødovre v/KAB har ansøgt Rødovre Kommune om godkendelse af lånoptagelse, der foreløbigt er beregnet til 114.506.566 kr., til brug for renovering af installationer og nye køkkener i afdelingen Ved Milestedet, og den gav Rødovre Kommunalbestyrelse forleden.

AKB har igennem længere tid arbejdet på en helhedsplan for afdelingen.

Behovet for renovering af afdelingens vand- og afløbsinstallationer er imidlertid akut og kan ikke afvente godkendelsen af helhedsplanen.

Udskiftning af vand- og afløbsinstallationer til nye skal gennemføres i samtlige af afdelingens 454 boliger, og arbejdet forventes gennemført i perioden fra tredje kvartal 2020 til tredje kvartal 2021.

Projektets samlede anskaffelsessum er opgjort til 132.506.566 kr./Rødovre Kommune

Varmeforsyning
Randers Kommune har modtaget en ansøgning fra Verdo Varme A/S om etablering af en 18 MW elkedel til nød- og reserveforsyning.

Anlægget ønskes placeret i en ny tilbygning ved varmecentralen på Bronzevej. Projektet kræver kommunens godkendelse efter varmeforsyningsloven, og den gav Miljø- og Teknikudvalget forleden./Randers Kommune

Udskiftning af gaskedler
AI A/S Arkitekter og Ingeniører har tidligere på året og på vegne af Gl. Holte Boligselskab fremsendt et projektforslag for etablering af to nye gaskedler til erstatning af to eksisterede nedslidte gaskedler, samt nedlæggelse af et gasmotoranlæg på Malmbjergvej 23 i Nærum.

Forleden blev forslaget godkendt af Rudersdal Kommunalbestyrelse./Rudersdal Kommune

Klimatilpasning
Forsyningsselskabet Novafos A/S har søgt Ballerup Kommune om tilladelse til at lave et klimatilpasningsprojekt i Haraldsmindeområdet i den sydlige del af Ballerup, mellem Hold-an Vej, Sydbuen og Ring O4. Der anlægges et regnvandsbassin, som sammen med arealerne omkring, vil udgøre et oversvømmelsesareal til skybrud.

Administrationen har udarbejdet relevante myndighedstilladelser, hvoraf nogle skal godkendes politisk, mens administrationen har delegation til behandling af øvrige sager.

De sager, der skal politisk godkendes, er afgørelser om miljøscreening, vandløbsregulering og naturbeskyttelse. Teknik og Miljøudvalget godkendte forleden, at Haraldsminde Klimatilpasningsprojekt ikke er omfattet af krav om miljøvurdering, og godkendte reguleringsprojektet for Harrestrup Å.

Ballerup Kommune har tiltrådt Harrestrup Å samarbejdets Kapacitetsplan, hvor kommunen sammen med de øvrige kommuner og forsyninger i oplandet til Harrestrup Å arbejder med at sikre mod skadesvoldende oversvømmelser.

Der er udarbejdet en rækkefølgeplan med delløsninger, der sammen med intelligent styring, skal håndtere et skybrud. Haraldsminde Klimatilpasningsprojekt er den første af delløsningerne./Ballerup Kommune

Transmissionsledning
Middelfart Byråd har sagt god for, at Middelfart Fjernvarme a.m.b.a. optager et kommunegaranteret lån på op til 42,0 mio. kr. hos Kommunekredit.

Pengene skal blandt andet bruges på at etablere en transmissionsledning mellem Strandmøllen og BodyCote i den nordlige del af Ejby, Ejby Fjernvarmeværk og Nr. Aaby Kraftvarmeværk, et renoveringsprojekt i Teglgårdsvej, en forsyningsledning fra Fynsvej 60 frem til Toyota-grunden og fjernvarmemålere til stikprøvekontroller og nyudstykninger./Middelfart Kommune

Regnvandsbassin
Teknik- og Miljøudvalget i Lyngby-Taarbæk Kommune besluttede på sit seneste møde at anbefale forslag til Tillæg 4 til spildevandsplanen til kommunalbestyrelsens godkendelse. Tillægget vedrører Lyngby- Taarbæk Forsynings etablering af et regnvandsbassin i Traceet nord for afkørsel 15 ved Helsingørmotorvejen.

På udvalgets næste møde, som er den 9. oktober, forelægger Lyngby-Taarbæk Forsyning ideer til bassinets udformning, herunder fordele og ulemper ved begrønning, så udvalgets synspunkter kan blive indarbejdet i udbuddet af detailprojekteringen. Lyngby-Taarbæk Forsyning forventer at kunne udbyde opgaven med detailprojektering ultimo 2019./Lyngby-Taarbæk Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079