23948sdkhjf

Dong sælger havvind for 200 mio. pund

Marubeni Corporation har indgået en aftale med Dong Energy om at købe en ejerandel på 49,9% i havmølleparken Gunfleet Sands, som har en kapacitet på 172 MW.
Marubeni betaler Dong Energy et kontant vederlag på ca. 200 mio. pund for ejerandelen på 49,9% i Gunfleet Sands. Gennemførelse af transaktionen er betinget af, at Marubeni opnår finansieringstilsagn fra projektfinansieringsbanker. Handlen forventes gennemført i løbet af fjerde kvartal 2011.

Første investering i offshore vind
- Vi er glade for at have indgået en aftale med Dong Energy om dette vigtige partnerskab, og det er særligt signifikant, da det er et japansk selskabs første investering i et offshore vindprojekt. Vi følger tæt havvindbranchen og DONG Energy, som er verdens førende virksomhed inden for denne sektor. Vi
mener havvindkraftsektoren udgør en enorm vækstmulighed, ikke blot i Europa, men også i Japan og Amerika, siger Masumi Kakinoki, Executive Officer i Marubeni.

En tillidserklæring til VE og Dong
- Vi ser dette samarbejde med et veletableret og fremtrædende japansk selskab som en tillidserklæring til vedvarende energi i almindelighed og DONG Energy i særdeleshed. Vi mener, at en videreudvikling af offshore vindindustrien hviler på, at man kan samle forskellige typer investorer med interesse i dette område. Vi er stolte af, at vi er internationalt anerkendt som en attraktiv partner og markedsleder inden for offshore vind, siger Anders Eldrup, administrerende direktør i Dong Energy.

Aftale om køb af elproduktion og grønne certifikater
Havmølleparken, som ligger ved Themsens udmunding ud for kysten i Essex, producerer grøn strøm svarende til 125.000 britiske husstandes årlige elforbrug. Den første grønne strøm fra havmølleparken blev produceret i august 2009, og hele havmølleparken gik i produktion i foråret 2010.

Dong Energy har en langsigtet aftale om at levere drifts- og vedligeholdelsesydelser til Gunfleet Sands. Dong Energy og Marubeni har endvidere indgået en langsigtet aftale vedrørende køb af elproduktionen og de grønne certifikater fra Marubenis andel af Gunfleet Sands havmølleparken.

Transmissionsaktiverne er blevet solgt som led i den generelle udbudsproces, der blev indledt af den britiske tilsynsmyndighed Ofgem.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.132