23948sdkhjf

Better Energy på opkøb: 200 hektar sol på vej

Better Energy har planer om at etablere en 200 hektar stor solcellepark mellem Bur og Holstebro.

Selvom lokalplanen kun lige er på vej i høring, så har selskabet allerede haft tegnebogen fremme, skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

- Vi har aftaler på plads med alle de 14 lodsejere, som er berørt af solcelleprojektet. Nogle ejendomme har vi købt og ved andre har vi en betinget købsaftale, siger Esben Billeskov, der er direktør for projektudvikling hos Better Energy.

Arealet, som Better Energy har sat sig på, huser allerede vindmøller ejet af private lodsejere. Arealet har tidligere været dyrkede marker, men Esben Billeskov fortæller, at jorden ikke har en særlig god bonitet, hvorfor solceller er en oplagt afgrøde. Samtidig er placeringen ideel i forhold til omformerstationen ved Idomlund.

Lokalplanen for anlægget sendes nu i høring. Efter den periode skal projektet endeligt godkendes af byrådet, inden Better Energy kan gå videre med det.

Esben Billeskov oplyser, at man har en god mavefornemmelse, og at Better Energy derfor regner med at gå i gang med byggeriet af det 206 MW store anlæg i 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094