23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

Pumpestation
Nyborg Forsyning og Service A/S har ansøgt Nyborg Kommune om tilladelse til at tage Ullerslev Renseanlæg ud af drift og nedlægge anlægget. Samtidig er der søgt om etablering af en ny pumpestation og til at overpumpe spildevand til Nyborg Central Renseanlæg i stedet for til Ullerslev.

Da projektet kan forventes at få væsentlig indvirkning på miljøet har Nyborg Forsyning og Service A/S fået udarbejdet en miljøkonsekvensrapport hos en rådgiver, og Teknik- og Miljøafdelingen i Nyborg Kommune har udarbejdet et udkast til en VVM-tilladelse samt udkast til udledningstilladelse.

Nyborg Byråd besluttede forleden at sende udkastet til tilladelser, miljøkonsekvensrapporten og ansøgningsmaterialet i offentlig høring i en periode på otte uger./Nyborg Kommune

Renovering af fjernvarmenet
Teknik- og Miljøudvalget i Aabenraa Kommune har godkendt et projektforslag fra Padborg Fjernvarme, der handler om renovering af fjernvarmenettet for 38 forbrugere i Valsbølgade i Padborg.

Renoveringen er det første blandt flere renoveringsprojekter, som Padborg Fjernvarme har på bedding i øjeblikket.

Varmepumpe
Energi Viborg Kraftvarme A/S ønsker at omlægge produktionen fra naturgas til vedvarende energi samt at producere vedvarende og konkurrencedygtig fjernvarme og har søgt Viborg Kommune om godkendelse af et varmeprojekt for etablering af en varmepumpe ved Videbechs Alle 64 i Hald Ege.

Projektet omfatter etablering af en eldrevet grundvandsvarmepumpe med en effekt på 309 kW, en grundvandsboring til oppumpning af grundvand, en grundvandsboring til reinjektion af grundvand samt tilpasning af den eksisterende kedelcentral.

Grundvandsvarmepumpen vil kunne producere cirka 2.000 MWh varme pr. år til forbrugerne i Hald Ege.

Klima- og Miljøudvalget besluttede forleden at godkende projektet.

Herefter forventes anlægget etableret i begyndelsen af 2020, og grundvandsvarmepumpen forventes at kunne sættes i drift i sommeren 2020./Viborg Kommune 

Genbrugsplads 
Genbrugspladsen i Børkop skal renoveres og samtidig opgraderes og fremtidssikres. 

Natur- og Miljøudvalget i Vejle Kommune har besluttet at anbefale, at der arbejdes videre med en model, hvor budgetoverslaget lyder på 15,9 mio. kr. Denne model adskiller sig fra en dyrere model ved, at den nuværende mandskabsbygningen bevares og genbruges. Bygningen bliver dog renoveret og får ny facade, så den harmonerer med de øvrige nye bygninger på pladsen. 

Udvalget godkendte samtidig projektering og økonomien i anlægsprojektet, så udbudsprocessen kan sættes i gang. /Vejle Kommune

Decentralt renseanlæg
Natur-, Miljø- og Klimaudvalget i Holstebro Kommune har givet tilladelse til, at der etableres et privat renseanlæg på Skorkærvej 8, 10, 12 og 12 A, Ulfborg.

Der er i Spildevandsplan 2019-2030 for Holstebro Kommune lagt op til, at oplandet TI001 spildevandskloakeres i planperioden, men Teknik og Miljø finder det acceptabelt med etablering af et privat decentralt renseanlæg, såfremt der sker overholdelse af de skærpede rensekrav til organisk stof, kvælstof og fosfor.

Anlægget skal være etableret og i drift senest 12 måneder efter tilladelsen er meddelt. Ejer af ejendommen har accepteret både de forventede rensekrav og kravet til tidsplanen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078