23948sdkhjf

Har ikke rettet ind: Sikkerhedsstyrelsen politianmelder husstandsmølleproducent

Sikkerhedsstyrelsen gav i maj måned husstandsvindmølleproducenten KVA Vind i Astrup i det vestjyske et påbud efter 33 vindmøller var havareret – og flere væltet.

Nu har Sikkerhedsstyrelsen politianmeldt selskabet for ikke at have rettet sig efter påbuddet og flere indskærpelser.

Det skriver Dagbladet Ringkøbing Skjern.

Påbuddet gjaldt blandt andet , at KVA Vind uden bergning skulle eftermontere en rystesensor på møllerne.

KVA Vind har i august oplyst flere mølleejere om, at rystesensoren kunne tilkøbes for 1.800 kroner plus moms. Af påbuddet fremgik det ellers tydeligt, at rystesensoren skulle leveres og monteres uden beregning.

Sikkerhedsstyrelsen måtte derfor den 29. august indskærpe over for KVA Vind, at betaling var en overtrædelse af påbuddet.

Efterfølgende er det dog kommet Sikkerhedsstyrelsen for øre, at flere møllejere er blevet opkrævet betaling for rystesensoren.

- Da virksomheden ikke har rettet ind efter flere henvendelser og indskærpelser, har vi nu politianmeldt virksomheden for at overtræde påbuddet, skriver pressekonsulent Ninna Andreasen, Sikkerhedsstyrelsen i en mail til dagbladet.

Hos KVA Vind kender ejer af selskabet Kurt Østergaard angiveligt ikke noget til politianmeldelsen. Han ønsker i øvrigt heller ikke at udtale sig i sagen.

Han har dog sendt en mail ud til kunderne, hvoraf det fremgår, at selskabet ikke længere kan tilbyde montering af omtalte rystesensorer, da selskabets servicemedarbejder er stoppet, og at det vil tage tid at lære en ny op.

Sikkerhedsstyrelsen har krævet at KVA Vind får udbedret møllerne inden den 1. maj 2020.

Artiklen er en del af temaet Husstandsmøller.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109