23948sdkhjf

NKT tæt på milliardordre

NKT har indgået en preferred supplier agreement (PSA) på leverance og installation af on- og offshore DC (jævnstrøm) højspændingseksportkabelsystemer til de potentielle Dogger Bank havvindmølleparkerne Creyke Beck A/B.

Projektet udvikles af et joint venture mellem Equinor (50 pct.) og SSE (50 pct.).

Havvindmølleparkerne har i dag opnået godkendelse i en såkaldt Contract for Difference-allokeringsrunde (CfD) i England, som er en milepæl i retning mod en endelig ordre. Den endelige ordre er betinget af de afsluttende kontraktforhandlinger, og af at kunden giver NKT godkendelse til at starte projektet op. Desuden noterer NKT sig, at udfaldet af en juridisk klage, der er indgivet mod CfD-allokeringsprocessen, fortsat er ukendt.

Ordren vil omfatte produktion af cirka 4x175 km 320 kV DC offshore-eksportkabler, cirka 4x32 km 320 kV DC onshore-eksportkabler og installation foretaget af kabeludlægningsskibet NKT Victoria.

For NKT forventes den endelige ordre at have en kontraktværdi på cirka 360 mio. euro (cirka 2,685 mia. kr.) i markedspriser, svarende til cirka 300 mio. euro (cirka 2,235 mia. kr.) i standardmetalpriser.

Energikablerne vil blive produceret på NKT’s fabrik i Karlskrona i Sverige, forventeligt med produktionsstart i 2020, og installation forventes at starte i slutningen af 2021.

NKT’s CEO, Alexander Kara, siger:

- Jeg er begejstret for, at Equinor og SSE, som har været vores kunder gennem lang tid, har valgt NKT som turnkey-leverandør af kabelsystemerne til Dogger Bank havvindmølleparkerne Creyke Beck A/B og dermed ser os som en anerkendt teknologipartner i markedet for højspænding til jævnstrøm. Derudover er jeg glad for at se det voksende fokus, der er i Europa på udnyttelse af vedvarende energikilder, som er en tendens, der også udgør gode vækstmuligheder for NKT.

Læs mere om: NKT
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126