23948sdkhjf

Kommunal bekymring: Saltpower vil teste teknologi i og på salthorst

Viborg Kommunes klima- og miljøudvalg er netop blevet præsenteret for en ansøgning fra Jørgen Mads Clausens virksomhed Saltpower.

Det drejer sig om, at selskabet vil teste sin nye teknologi i energiforsøg ved Energinets gaslager i Ll. Thorup.

Det skriver Viborg Folkeblad

Saltpowers teknologi er baseret på saltvand og osmose, som i en skøn forening kan producere strøm. Salten skal komme fra de underjordiske salthorste i Ll. Thorup, ligesom der skal anvendes vand fra Ll. Thorup-anlægget.

I den forbindelse vil Saltpower blandt andet have lov til at udlede det brugte salte vand i Lovns Bredning i Limfjorden.

- Vi synes, at det lyder spændende. Men vi må have flere oplysninger, før vi eventuelt giver lov til et forsøg. Vi skal ikke have mere forurening af fjorden, siger formand for klima- og miljøudvalget Stine Damborg Hust (K) til avisen.

Et af de store spørgsmål er nemlig om det brugte salte vand indeholder tungmetaller og andre miljøfremmede stoffer og dermed vil øge forureningen i fjorden.

Ansøgningen fra Saltpower har dog kun været præsenteret i klima- og miljøudvalget og har indtil videre kun karakter af en orienteringssag.

Dog har teknik- og miljøforvaltningen i kommunen bedt Saltpower om yderligere oplysninger, der kan danne grundlag for en miljøvurdering.

Stine Damborg Hust forventer, at Saltpower vender tilbage med uddybende oplysninger inden for et par måneder. Derefter vil klima- og miljøudvalget tage stilling til ansøgningen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125