23948sdkhjf

Ørsted fravælger MHI Vestas og Siemens Gamesa i USA

Den danske energikoncern har valgt GE Renewable Energy som foretrukken leverandør til to af sine amerikanske havvindmølleparker

Dermed bliver der tale om den første kommercielle opførelse af GE's Haliade-X 12 MW-havvindmølle.

De to havmølleparker er den 120 MW store Skipjack, som skal opføres ud for Maryland, og den 1.100 MW store Ocean Wind, der skal opføres ud for New Jersey. Efter planen skal de være i drift i henholdsvis 2022 og 2024.

- Vi ser frem til at bringe den næste generation af havvindmøller på markedet. Ørsted har gennem årtier været først til at introducere ny teknologi og nye leverandører, hvilket har været afgørende for at reducere prisen på elektricitet. I dag er havvind en konkurrencedygtig kilde til lokalt produceret, grøn energi, der kan hjælpe lande og delstater med at nå deres klimamål og samtidig skabe langvarig økonomisk aktivitet. Vi er glade for GE's langsigtede engagement i havvind og for at indgå partnerskab med dem på vores midtatlantiske projekter, siger Martin Neubert, koncerndirektør og administrerende direktør for Ørsted Offshore.

Jerome Pecresse, koncernchef og administrerende direktør for GE Renewable Energy, siger:

- Vi er rigtig glade for, at den globale markedsleder har valgt os som foretrukken leverandør med den mest kraftfulde havvindmølle på markedet. Havvind er et højvækstområde for os, og ligesom Ørsted er vi entusiastiske omkring potentialet for havvind i både USA og globalt. Som denne meddelelse viser, har betydelige investeringer i teknologiinnovation med inddragelse af alle relevante ressourcer hos GE bragt os i en position, hvor vi kan hjælpe vores kunder med at reducere prisen på energi fra havvind, som er en grøn og stabil energiform, der findes i rigelige mængder.

Før de to projekter bliver til virkelighed mangler en endelig og underskrevet kontrakt samt nødvendige projektgodkendelser.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171