23948sdkhjf

Stadig tvivl om placering af Vestas-fabrik

Vestas har endnu ikke truffet endelig beslutning om placeringen af produktionsfaciliteterne for sin nye 7MW havvindmølle.
I maj måned lød de seneste bulletiner, at Vestas’ nye fabrik til serieproduktion af den nye 7 MW superhavvindmølle skulle ligge i England. Nærmere betegnet i byen Sherness i Kent i det sydøstlige England, skriver dagbladet Børsen.

Men i et interview med BBC News tidligere på måneden afslørede adm. direktør for Vestas Offshore Anders Søe-Jensen, at der stadig er tvivl om placeringen af fabrikken.

Politisk sendrægtighed bremser fabrik
- Vi har vist vores intentioner om at foretage store investeringer og en deraf følgende jobskabelse, men det er klart, at vi ikke bare springer ind i en sådan investering med hovedet forrest. Vi er nødt til at sikre, at det forretningsmæssigt giver mening, sagde Anders Søe-Jensen, adm. direktør for Vestas Offshore, i en meddelelse i maj.

En holdning som Vestas holder fast i idag. Årsagen til usikkerheden omkring fabrikken skal nemlig findes i de britiske politikeres sendrægtighed.

Der er stadig ikke kommet nogle klare udmeldinger om udbygningsplanerne for den britiske sektor for vedvarende energi.

Politisk & lovgivningsmæssig sikkerhed
Nu som i maj-måned kræver Vestas de bedste vilkår for offshore-industri før etableringen af produktionsfaciliteterne.

- Før vores kunder kan tilbyde os den påkrævede pipeline af ordrer, har de brug for at se stabilitet i markedet og en langsigtet politisk og lovgivningsmæssig sikkerhed, der sikrer deres business case. At det sker, ligger i hænderne på politikerne, så vi ser frem til at se den britiske regering give de bedst mulige vilkår for offshore vindindustrien, for at den alvor kan rykke frem og skabe de potentielle jobs, sagde Anders Søe-Jensen.

Vestas havde egentligt forventet at sætte 7MW møllen i serieproduktion fra 2015. Fabrikken i Sherness vil skabe 2000 direkte eller afledte jobs.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.161