23948sdkhjf

Øget dialog skal styrke klimaindsats

Nyt netværk for de klimaprofessionelle skal hjælpe klimamedarbejdere i danske virksomheder, kommuner og organisationer til at omsætte klimavisioner til reelle klimaindsatser.
Mens regeringen, kommunerne og erhvervslivet sætter høje ambitioner for klimaindsatsen i Danmark, står nøglepersonerne, der har det daglige ansvar for f.eks. energibesparelser og grøn teknologi, tilbage med den udfordring, det er, at få klimavisionerne omsat til reelle klimaindsatser.

Det viser en ny undersøgelse blandt landets klimaprofessionelle som er gennemført af DONG Energy og Mandag Morgen.

Mangler fokus & opbakning
Her svarer et flertal af de adspurgte, at en af deres største klimaudfordringer i 2012 er manglende fokus og opbakning – både internt på arbejdspladsen og fra politisk side.

- Det er meget problematisk, at klimamedarbejderne ikke oplever at de får den nødvendige opbakning. Det er fint at borgmesteren eller direktøren er involveret i klimastrategien, men det er meget ofte ejendomsinspektøren, CSR-medarbejderen eller den indkøbsansvarlige, der sikrer de egentlige resultater, siger Per Meilstrup, klimadirektør i Mandag Morgen.

Undersøgelsen viser desuden, at knap 60 % mener, at medarbejdere selv vil begynde at stille krav til deres virksomhed og organisation om at gå aktivt ind i klimaindsatsen. Og mere end 70 % forventer, at kunder, borgere og myndigheder ligeledes vil stille øgede krav til, at erhvervslivet tager et aktivt medansvar.

Stort behov for virtuelt mødested
Hos DONG Energy konstaterer markedsdirektør Allan Schefte ligeledes, at det er helt afgørende, at de klimaprofessionelle er klædt på til at håndtere de øgede krav til klimaindsatsen:

- Der kæmpes på mange fronter for at nå de nationale klimamål og for at skabe grøn vækst. I vores daglige dialog med erhvervskunderne oplever vi, at der er et stort fokus på klimaudfordringen og dermed behov for videndeling på området. Derfor lancerer vi i samarbejde med Mandag Morgen et nyt webbaseret mødested for klimaprofessionelle: www.klimapanelet.dk .

400 medlemmer i tiltrængt netværk
Ud over de 400 tilmeldte, som repræsenterer alle sektorer, bakker flere toneangivende profiler op om initiativet som Green Board medlemmer. Blandt andre John Kornerup Bang, chefrådgiver på miljø og klima i A.P. Møller Mærsk:

- Klimapanelet er et spændende tiltag og et tiltrængt netværk for os der arbejder aktivt med klimadagsordenen til dagligt. Der er nemlig i høj grad brug for et sted hvor vi kan dele viden og erfaringer med hinanden, hvis den nuværende klimadagsorden fortsat skal flytte sig fremad.

Fakta om Klimapanelet
www.klimapanelet.dk er det muligt for medlemmerne at stille spørgsmål om klimaudfordringer til resten af panelet, samt dele viden og erfaringer med hinanden - lige fra udvikling af klimastrategier til realisering af energibesparelser.

Desuden vil et Green Board fungere som ”ambassadører” for klimapanelet og løbende kommentere analyser foretaget blandt panelets medlemmer, og selv komme med blogindlæg på sitet.

Diskussionerne af de aktuelle klimaudfordringer bliver opsamlet og videreformidlet til relevante beslutningstagere og målet er, at Klimapanelet med tiden bliver en betydningsfuld grøn stemme i den hjemlige klimadebat.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125