23948sdkhjf

Dong forbereder sig til offshore-vækst

Dong vil firedoble sin produktion af olie og sætte nye felter i produktion i de kommende år.
Dong Energy har netop indviet sine nye lokaler centralt beliggende på havnen i Esbjerg.

Dansk olie-eventyr ikke på retur
Den nytiltrådte landechef for den danske del af det forretningsområde, der efterforsker og producerer olie og gas, Flemming Horn Nielsen, holdt den officielle indvielsestale:

- Når vi hører politikere fortælle om, at det danske olieeventyr i Nordsøen er på retur, så er det ikke Dong Energy's felter, de taler om. Tvært imod står vi de kommende fem-seks år over for en firedobling af produktionen af olie og gas i den danske del af Nordsøen, og det vil alt andet lige også betyde, at vi får mere aktivitet og brug for flere folk her i Esbjerg.

Nye felter på vej i produktion
Væksten kommer flere steder fra. Eksempelvis bliver der løbende udvundet mere olie i undergrunden på Siri og felterne omkring Siri. Desuden er der helt nye felter på vej.

- De kommende år kommer vi til at udvikle flere interessante felter på dansk sokkel. Det gælder Hejre, som vi er ved at udvikle og håber at have i produktion i 2015, og det gælder Solsort, som vi også forventer at udbygge i årene herefter. Lidt længere ude i fremtiden har vi også store forventninger til Svane-feltet, uddyber Flemming Horn Nielsen.

Huser E&P og Renewables
De nye lokaler huser medarbejdere fra to forskellige forretningsområder: E&P, der efterforsker og producerer naturgas og olie, og Renewables, der er markedsledende inden for offshore vind.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109