23948sdkhjf

PKAs energifond kaster sig over yderligere 1.500 boliger

Nu skal alle Frederikshavn Boligforenings 3.500 boliger have et grønt serviceeftersyn. 

Frederikshavn Boligforening meldte sidste år ud, at de med EU-midler fra ELENA i hånden, ville sætte i gang i en energiindsats i knap 2.000 af foreningens boliger. Nu bliver energiscreeningerne, som boligforeningen samarbejder med SustainSolutions om, udvidet til at omhandle alle foreningens boliger.

Fakta: SustainSolutions

I 2015 investerede pensionskassen PKA 300 mio. kr. i energifonden SustainSolutions, som tilbyder fuldt finansierede energirenoveringer og investerer i vedvarende energiprojekter.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

SustainSolutions skal dermed  i gang med at energiscreene samtlige af Frederikshavn Boligforenings knap 3.500 boliger i Frederikshavn Kommune. 

Udenpå væggene og indeni
Der vil både blive kigget på boligernes klimaskærm, som indbefatter tag, facade, vinduer og isolering. Ligesom boligernes tekniske installationer såsom ventilation, belysning og varmeinstallationer vil komme under luppen. Der vil også blive kigget på muligheden for at installere vedvarende energikilder som blandt andet solceller. Yderligere vil der blive kigget på energiledelsessystemer og andre teknologier, som der kan hjælpe med at nedbringe energiforbruget. 

Frederikshavn Boligforening har som den første almene boligforening i Danmark modtaget 11 mio. kr. fra ELENA, som er en EU tilskudsordning til teknisk assistance og rådgivning. Midlerne til rent faktisk at gennemføre projekterne kan blandt andet komme fra SustainSolutions. 

Med midlerne fra energifonden kan boligforeningen finansiere energiforbedringer, der betales tilbage ved hjælp af energibesparelserne over en årrække. På den måde skal beboerne ikke have penge op af lommerne og når investeringen er betalt tilbage, går den fulde besparelse til beboerne. 

Projekterne vil blive en del af PKAs investeringer i den grønne omstilling.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079