23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

Renovering af boliger
Fredensborg Byråd har godkendt et nyt skema A for det renoveringsprojekt, der skal gennemføres i Asminderød Boligselskabs afdeling Toftegårdsvænget A. De nye beregninger over udgifter og huslejestigninger skyldes, at boligselskabet vil opsættes luft-til-vand varmepumper i stedet for nye gasfyr i forbindelse med renoveringen.

Den nye varmeløsning medfører en forhøjelse af den samlede renoveringsudgift, men forventes samtidigt at medføre en stor besparelse på udgifterne til varme./Fredensborg Kommune

Vindmøller
SFP Wind Denmark ApS har søgt om tilladelse til at opstille tre vindmøller ved Tolstrup. For at det kan lade sig gøre, er der udarbejdet et forslag til nyt plangrundlag og en miljørapport.

Viborg Byråd besluttede forleden at sende planforslagene med tilhørende miljørapport i offentlig høring i otte uger. Det blev samtidig besluttet at holde borgermøde om projektet den 31. oktober./Viborg Kommune

BRT-løsning
Lautrup Erhvervspark er et område med mange arbejdspladser, høj indpendling og trængselsudfordringer i myldretiden, og Ballerup Kommune indgik i januar et samarbejde med Movia om en forundersøgelse af forudsætningerne for at etablere en BRT-løsning i området, der på længere sigt kan betjenes med førerløse busser. BRT står for Bus Rapid Transit. Det er et højklasset bustransportsystem, hvor busserne kører i eget tracé og med en høj frekvens.

Som supplement til forundersøgelsen er Ballerup Kommune gået sammen med Movia, DTU og en række andre parter om at søge EU-midler til test af førerløse busser. En konkret testkørsel forventes først at kunne finde sted i 2022.

Forundersøgelsen afsluttes i løbet af i år med et dialogmateriale, som kan danne grundlag for den videre dialog med områdets brugere, virksomheder og grundejere. På baggrund af denne dialog vil administrationen i 2020 udarbejde en udviklingsplan for området.

Det fremgår af referatet fra seneste møde i Teknik- og Miljøudvalget i Ballerup Kommune, hvor der blev orienteret om projektet./Ballerup Kommune

Varmepumpe
Teknik- og Miljøudvalget i Favrskov Kommune har godkendt et projektforslag fra Hammel Fjernvarme for en el-drevet luft-vand varmepumpe.

Hammel Fjernvarme ønsker at etablere en el-drevet 1 MW luft-vand varmepumpe. Med etablering af varmepumpen vil det være muligt for Hammel Fjernvarme at øge varmesalget til gartneriet Knud Jepsen A/S. Samtidig kan man øge transmissionen af varme til Hinnerup Fjernvarme, hvormed der kan spares brændsler ved begge modtagere i form af henholdsvis naturgas og halm./Favrskov Kommune

Solcelleanlæg
Plan- og Erhvervsudvalget i Næstved Kommune har givet landzonetilladelse til etablering af et solcelleanlæg på Præstø Landevej 81, 4700 Næstved.

Anlægget skal bidrage til at dække husstandens eget el-forbrug, og får et størrelse på cirka 60 kvm/Næstved Kommune

Skovrejsning
Teknik- og Miljøudvalget i Jammerbugt Kommune har vedtaget Kommuneplantillæg nr. 18 vedrørende grundvandssikrende skovrejsning ved Biersted endeligt.

Skovrejsningen, der skal gennemføres i området, har det overordnede formål at øge grundvandbeskyttelsen i indsatsområder ved at etablere fredskov. Desuden er formålet med skovrejsning at skabe, bevare og øge skovens biologiske mangfoldighed./Jammerbugt Kommune

Vandværk
Fjellerup Strands Vandværk har ansøgt Norddjurs Kommune om en kommunegaranti på op til 4 mio. kr. til etableringen af et nyt vandværk samt til modernisering af boringer og ledninger.

Fjellerup Strands Vandværk ønsker at opføre en ny vandværksbygning ved siden af den eksisterende vandværksbygning på Kærvejen.

Det samlede projekt forventes at koste cirka 7 mio. kr., hvoraf de 4 mio. kr. finansieres gennem lånoptagelse. Det samlede projekt forventes at være afsluttet 1. juni 2020.

Økonomiudvalget sagde forleden ja til at stille kommunegaranti som ansøgt./Norddjurs Kommune

Varmepumpe
Grenaa Varmeværk A.m.b.A. har søgt Norddjurs Kommune om en kommunegaranti på op til 26 mio. kr. til etableringen af en varmepumpe.

Grenaa Varmeværk ønsker at etablere en varmepumpe for at sikre en billig og bæredygtig energiforsyning. Ved at erstatte træflis med en varmepumpe vil varmeværket reducere udledningen af en række miljøbelastende stoffer.

Det samlede projekt forventes at koste cirka 29,5 mio. kr.

Økonomiudvalget sagde forleden ja til at stille kommunegaranti som ansøgt./Norddjurs Kommune

Fjernvarmeforsyning
Miljø- og Klimaudvalget i Odsherred Kommune har godkendt et projektforslag for fjernvarmeforsyning af 55 enfamiliehuse langs Mosbyvej og ved Egebjergvej 121-129 i Nykøbing Sjælland endeligt.

Nykøbing Sj. Varmeværk etablerer cirka 1 km fjernvarmehovedledning fra Annebergparken og frem til Egebjergvej og tilslutter nye kunder med stikledninger fra hovedledningen. Anlægsinvesteringerne er angivet til i alt 4,5 mio. kr. eksklusive moms.

Biogasanlæg
Udvalget for Plan og Miljø i Haderslev Kommune har godkendt en ny tidsplan for etablering af et biogasanlæg ved Dybkær, 3, Knokbjerg, Marstrup.

Den nye tidsplan betyder, at det nødvendige kommuneplantillæg og tilhørende miljøvurdering tidligst kan være klar til byrådets endelige godkendelse i marts 2020.

Der har været en del lokal utilfredshed med planerne, idet det planlage anlæg kommer til at ligge kun 200-250 meter fra nærmeste beboelse, hvor Miljøministeriets anbefaling for afstanden mellem nærmeste beboelse og anlæg lyder på 500 meter. /Haderslev Kommune

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109