23948sdkhjf

Endnu en trecifret millionregning venter Verdo

Tidligere i år accepterede forsyningsvirksomheden Verdo at skulle betale 235 mio. kr. tilbage til varmekunderne på grund af overfakturering i årene 2000-2005.

Nu ser det ud til, at endnu en millionregning venter forsyningsselskabet.

Det drejer sig om 151 millioner kroner i en sag om forrentning af indskudskapitalen og 124 millioner kroner i en sag om koncerninterne lån. Samlet set 275 millioner kroner.

For høj en pris
Forsyningstilsynet er kommet med udkast til afgørelser i de to sager, som henholdsvis drejer sig om forrentning af indskudskapitalen og koncerninternelån.

- I sagen om forrentning af indskudskapital i perioden 2006-2017 har tilsynet afgjort, at Verdo havde ret til at opkræve forrentning hos varmekunderne. I sagen om Verdo Varme A/S’ koncerninterne lån til Verdo A/S har Verdo ligeledes fået Forsyningstilsynets ord for, at praksissen var acceptabel, oplyser Verdo i en pressemeddelelse.

I begge sager har Forsyningstilsynet dog vurderet, at beløbene har været for høje. Derfor vurderer Forsyningstilsynet, at Verdo skal tilbagebetale et beløb til varmekunderne.

- Vi er tilfredse med, at vi nu har fået udkast til afgørelser i sagerne, som har været længe undervejs. Da Forsyningstilsynet har vurderet, at beløbet for opkrævningen har været for højt, vil vi nu nærlæse afgørelsen, før vi beslutter, om der er principielle uenigheder, vi vil forfølge yderligere. Hvis der er grundlag for det, vil vi prøve sagerne ad rettens vej, for det er ikke rimeligt, hvis vi skal vente på en afgørelse i mere end ti år, siger Torben Høeg Bonde, bestyrelsesformand i Verdo og fortsætter:

- Uagtet vores vurdering vil vi selvfølgelig sætte tilbagebetaling til kunderne i gang, når sagen er endelig afgjort. Verdo har alle pengene til at tilbagebetale til forbrugerne, og de har været til rådighed i hele perioden.

Verdo skal i alt tilbagebetale 275 mio. kroner til forbrugerne, og tilbagebetalingen begynder, når udkast til afgørelser definitivt er færdigbehandlet.

Følger proces for tilbagebetaling
Da sagerne endnu ikke er endelig afgjort, kan beløbet ændre sig, men for et standardhus på 130 kvadratmeter med et gennemsnitligt varmeforbrug betyder det, at de får ca. 4.600 kroner i reduktion på varmeregningen om året i tre år.

Verdo har tidligere bedt Forsyningstilsynet vurdere, hvordan tilbagebetalingen bedst mulig afvikles, og Forsyningstilsynet har vejledt Verdo til, at det mest hensigtsmæssige er som takstreduktion på varmeregningen over de kommende tre år.

- Fremover vil vi være tydelige i vores kommunikation med varmekunderne, hvis vi har udestående med myndighederne, så der ikke opstår tvivl om vores ønske om at levere billig og klimavenlig fjernvarme til forbrugerne, siger Torben Høeg Bonde.

Verdo har nu udkast til afgørelse til høring. Herefter vil Verdo og Forsyningstilsynet forhandle om uenigheder i udkastet, inden afgørelsen bliver endelig. Processen kan tage flere måneder.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.113