23948sdkhjf

29 vandselskaber deltog i Vand Grand Prix 2019

Så er afgørelsen faldet!

Endnu engang er landets mest velsmagende drikkevand fundet.

Og endnu engang kan det konstateres, at Danmark generelt har velsmagende og virkelig flot drikkevand over hele landet.

For kåringen af Danmarks mest velsmagende drikkevand var langt fra en let opgave for Lars Spring fra restaurant MA og Frederik Czapnik fra restaurant NIMB. Det var nemlig deres opgave at kåre vinderen af VGP 2019 – altså det mest velsmagende blandt det velsmagende danske drikkevand.

29 vandselskaber deltog i konkurrencen, der blev afholdt i København den 22. august 2019, hvor DR2 lavede optagelser til en temalørdag om vand.

Systematisk til værks
Sommelierne gik systematisk til værks. Vandet blev inspiceret; først med øjnene, så med næsen, inden glasset blev sat til læberne og dets læskende indhold gled over tungen. Koncentrationen kunne ses i ansigterne på de to, og den afspejlede opgavens kompleksitet.

I første runde holdt Lars Spring og Frederik Czapnik vandene op imod hinanden i grupper af fem. Der foregik et konstant udskilningsløb på bordene. Det kunne tippe så let som ingenting. I første smagning udskilte én vand sig fra de andre. Efter gensmagning tronede en anden vand over de andre. Målet i første runde var at indsnævre vinderfeltet til blot fem vande.

- Kvaliteten af det, jeg har smagt er forbavsende fint og godt, sagde Lars Spring midtvejs.

Da de fem vande var fundet, fik sommelierne en velfortjent pause, der blev brugt på at nulstille smagsløgene med brød, mens DRs folk skiftede dug og hældte frisk vand op i nye glas.

Fem til tre
Så var det på den igen, og fem skulle blive til tre. Blandt disse tre skulle Lars Spring og Frederik Czapnik til sidst finde Danmarks mest velsmagende drikkevand.

Efter en ny runde pegede begge sommeliere på vandet, der meget passende havde fået koden nr. 1. Bag koden 1 gemte der sig vand fra Bornholms Energi & Forsyning, som løb med sejren i dette års udgave af Vand Grandprix.

Lemvig Vand, Klar Forsyning og Rørvig var med i opløbet om at blive blandt de bedste tre.

DR vil i udsendelsen lørdag den 16. november offentliggøre de to gange fem vande, der kom videre fra første runde.

/Danva

Artiklen er en del af temaet Magasinet Energy Supply.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062