23948sdkhjf

Minister sløjfer loft på 150 meter for vindmøller på land

Erhvervsminister Simon Kollerup åbner nu op for at kommunerne kan opstille mere tidssvarende møller.

Han fjerner nemlig det hidtige loft på 150 meter for vindmøller på land.

- Med ændringen af bekendtgørelsen følges op på energiaftalen fra 29. juni 2018, og den eksisterende højdebegrænsning ophæves, så kommunerne i fremtiden kan planlægge for vindmøller, der er højere end 150 meter, skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse. 

Årsagen til at regeringen har valgt at ophæve højdeloftet er, at der skal sikres de mest optimale rammer for udbygning af vindenergi med større og færre møller. 

Op til kommunerne
Selvom højdeloftet ophæves betyder det ikke, at vindmølleplanlæggerne får frit slag på alle hylder. 

- Selvom vi nu åbner mulighed for større vindmøller på land, er det vigtigt for mig at understrege, at kommunerne fortsat skal tage hensyn til både naboer, landskab og natur. Ligesom de lokale beboere altid skal høres, inden konkrete planer bliver vedtaget. Vi ændrer heller ikke på hverken afstandskravet til naboer, støjkravene eller naturbeskyttelseslovens regler, siger Simon Kollerup.

Baggrunden for ændringen er energiaftalen mellem Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Alternativet og Liberal Alliance. Her er det aftalt, at give kommunerne mulighed for at give tilladelse til at opføre tidssvarende vindmøller.

Af aftalen fremgår også, antallet af landvindmøller skal reduceres betydeligt over aftaleperioden og årene efter, og at fremtidig vindproduktion gradvist skal opprioriteres på havet.

Konkret skal antallet af landvindmøller mere end halveres. Det indebærer, at antallet af landvindmøller reduceres fra de nuværende ca. 4.300 til et loft på 1.850 i 2030

Kommenter på artiklen (3)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094