23948sdkhjf

Sådan gør Forsyningstilsynet ved lov-overtrædelse

- Det skal være tydeligt for virksomhederne hvilke indgreb, vi tager i brug alt afhængigt af, om der er tegn på eller bevis for en overtrædelse af lovgivningen, siger Carsten Smidt, direktør i Forsyningstilsynet.

Forsyningstilsynet tydeliggør derfor over for energivirksomhederne hvilke indgreb, Forsyningstilsynet tager i brug, når der er tegn på eller bevis for, at en virksomhed har overtrådt lovgivningen.

Tydeliggørelsen af indgrebsmulighederne sker for at sikre, at alle energivirksomheder, Forsyningstilsynet fører tilsyn med, er klar over hvilke indgreb tilsynet kan foretage.

Det skriver Forsyningstilsynet i en pressemeddelelse.

Flerstrenget indgrebsmulighed
Forsyningstilsynet anvender tre indgreb i tilfælde af at et selskab har overtrådt loven. 

- Vi skal gennem vores indgreb særligt skabe effekt for forbrugerne. Det gør vi ved at have en flerstrenget indgrebsmulighed, siger Carsten Smidt.

De tre indgreb er som følger:

  • Indskærpelse: Anvendes i tilfælde, hvor der foreligger tegn på en overtrædelse, men ingen beviser for at virksomheden har overtrådt reglerne. Det er den mildeste reaktionsmulighed og en vejledning til adressaten, og der er således ikke tale om en afgørelse.
  • Påtale: Anvendes ved en lovovertrædelse der ikke længere består. Der er her tale om en forvaltningsretlig afgørelse over for adressaten, og afgørelsen skal derfor offentliggøres.
  • Påbud: Anvendes i tilfælde hvor Forsyningstilsynet konstaterer en bestående lovstridig adfærd, eller hvor adressaten undlader at handle, hvor en handling er påkrævet. Der er også her tale om en forvaltningsretlig afgørelse, og afgørelsen skal derfor offentliggøres.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094