23948sdkhjf

Minister erkender møllebommert

Klima- og energiminister Lykke Friis erkender nu, at vindmølleparken ved Anholt bliver alt for dyr.
Efter lang tids kritik og mangen en udregning fra eksperter, erhvervsorganisationer og virksomheder, erkender klima- og energiminster Lykke Friis nu, at prisen for Anholt Havmøllepark bliver højere end nødvendigt, skriver Jyllands Posten.

Høj pris for grøn energi
- Vi skal have mest mulig grøn energi for pengene. Vi må erkende, at det fik vi ikke på den måde, det her udbud var skruet sammen på, siger hun til avisen.

Ifølge erhvervsorganisationer og virksomheder har Folketinget på vegne af erhvervslivet købt vedvarende energi til en pris, der er omkring 40 % højere end de reelle omkostninger. Det betyder, at havmølleparken årligt genererer en ekstraregning på et trecifret millionbeløb til erhvervslivet.

Folketinget accepterede sidste år Dong Energys krav om en garantipris på 1,05 kr. for hver kilowatttime.

Skrotter udbudsmodellen
Ministeren skrotter nu den udbudsmodel, der anvendtes i forbindelse med Anholt Havmøllepark – og hvor Dong Energy endte med at være eneste byder. Nu arbejder man på en ny model.

- Vi skal lære af processsen. Jeg vil ikke gentage et udbud på den måde. Vi er i fuld sving med at skrue en udbudsmodel sammen, hvor vi sikrer grøn strøm, der er til at betale, siger hun.

Energistyrelsen er i fuld gang med at arbejde på en ny udbudsmodel. Hvordan den kommer til at se ud, er endnu uvist, men Lykke Friis understreger, at der ikke bliver tale om en indbygget genforhandlingsklausul i kontrakterne, selvom det har været på forlag. Hun mener at en sådan klausul i sidste ende vil virke fordyrende for prisen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125