23948sdkhjf

Energistyrelsen udbyder 128 millioner til energilagring

En af de store udfordringer for fremtidens energisystem er at få indpasset og udnyttet den stigende mængde fluktuerende energi fra ikke mindst vind- og solenergi. Derfor udbyder Energistyrelsen nu en ny pulje, som kan bidrage til den grønne omstilling idet nye lagringsteknologier kan øge fleksibiliteten mellem energiproduktion og -forbrug.

- For at kunne nå vores ambitiøse mål for den grønne omstilling, skal vi investere massivt i udviklingen af fremtidens teknologier. Det gør vi blandt andet med den her pulje. De projekter, vi støtter her, skal muliggøre udnyttelsen af det kæmpe potentiale, der ligger i vedvarende energi og er et vigtigt skridt på vejen til 2030, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) i en pressemeddelelse.

Danmark har nogle af Europas største vindressourcer og har en stærk vindmølleindustri. Teknologi til lagring og konvertering af den strøm, der produceres, er afgørende for at kunne udnytte det potentiale bedst muligt.

- Danmark skal indtage en global lederrolle og blive frontløber på teknologi til lagring og konvertering af grøn strøm. Vi skal udvikle fremtidens grønne løsninger, og det har vi et godt udgangspunkt for med den viden og teknologi, der er udviklet i Danmark og særligt i den danske vindindustri. Det fundament skal vi bygge videre på, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen

128 millioner kroner
I 2019 er der afsat en pulje på 128 mio. kr. til projekter, der udvikler og demonstrerer nye energilagringsteknologier i større skala.

Puljen er teknologineutral, og der er ansøgningsfrist d. 22. oktober 2019, kl. 15.00.

De ansøgte projekter skal indeholde nye innovative teknologier eller nye kombinationer af kendte teknologier og de forventes at være markante og af betydelig størrelse.

Energistyrelsen forventer at offentliggøre tilsagn om tilskud medio december 2019.

Artiklen er en del af temaet Energilagring.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172