23948sdkhjf

Energinet indgår aftaler for 1,1 milliarder euro

I juli blev leverandører af kabler og konvertere til Viking Link offentliggjort.

Nu har Energinet, engelske National Grid og de tre leverandører underskrevet kontrakterne, der samlet set har en værdi af 1,1 mia. euro.

Det oplyser Energinet på sin hjemmeside.

Det bliver italienske Prysmian, der skal levere det 625 km lange søkabel og det 67 km lange landkabel i Storbritannien, mens danske NKT fik tildelt kontrakten på det 76 km lange danske landkabel, der skal lægges fra Blåbjerg på Vestkysten til Revsing nord for Vejen, hvor elforbindelsen kobles til det danske elnet.

NKT skal i alt levere 150 kilometer kabelsystem af 525 kV MI onshore jævnstrøms-højspændingskabler til en værdi af 670 mio. kroner.

Kontrakten på de to omformeranlæg, der skal bygges i henholdsvis Revsing og Bicker Fen i Linconshire, gik til tyske Siemens.

Med underskrifterne på de store kontrakter tager Energinet og National Grid et afgørende skridt hen mod realiseringen af det 1400 MW elkabel, der fra udgangen af 2023 skal sende strøm mellem Danmark og Storbritannien.

Byggeriet af konverterstationerne begynder i 2020, mens landkabler og søkabler bliver lagt i jorden og på havbunden fra 2020 til 2023. I Danmark begynder forberedelserne til etablering af landkablet allerede i slutningen af i år, idet der laves en 800 meter lang underboring under klitterne ved Blåbjerg, som landkablet senere skal trækkes igennem.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.118