23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

Varmetransmissionsledning
Miljø- og Energiudvalget i Middelfart Kommune har godkendt et projektforslag fra Middelfart Fjernvarme vedrørende etablering af en 8,7 km varmetransmissionsledning mellem Nr. Aaby, Ejby, Strandmøllen og BodyCote.

Projektforslaget er udarbejdet af det rådgivende firma PlanEnergi. /Middelfart Kommune

Akkumuleringstank
Esbjerg Byråd har besluttet at fremlægge forslag til Lokalplan 40-040-0005, Ribe Nørremark, Ribe Fjernvarme og et tilhørende forslag til kommuneplantillæg i offentlig høring i otte uger.

Ribe Fjernvarme ønsker at udvide deres anlæg på ejendommen Mosevej 100, Ribe, så der bliver mere plads til lastbiler og plads til en ny akkumuleringstank. Det ønske bliver muligt at opfylde med det nye plangrundlag./Esbjerg Kommune

Klimasikring og kloakering
Rudersdal Kommune har i år afsat 1,05 mio. kr. og næste år 6,1 mio. kr. til klimasikring og kloakrenovering af kommunale ejendomme.

I 2019 er der planlagt udførelse af TV inspektion af kloaksystem i kommunale ejendomme, som er blevet vurderet i risikogrupper. Det drejer sig blandt andet om Bakkehuset på Vedbæk Strandvej, Birkerød Skole, Bistrupskolen, Rundforbi Idrætscenter og Plejecenter Sjælsø. Desuden udføres der reparationer af de omfattende kloakskader på Sjælsøskolen og Kulturhuscenter Mariehøj, som TV inspektion udført i 2018 har afsløret.

Direktionen foreslår indstillet, at der gives en anlægsbevilling på 2,548 mio. kr. til arbejdet, hvilket indebærer, at der skal fremrykkes 1,5 mio. kr. af rådighedsbeløbet fra 2020 til 2019. /Rudersdal Kommune

Varmepumpe
PlanEnergi har på vegne af Dronninglund Fjernvarme indsendt et projektforslag vedrørende etablering af et eldrevet luftvarmepumpeanlæg på 5 MW med anmodning om projektgodkendelse til Brønderslev Kommune.

Teknik- og Miljøudvalget godkendte projektet på sit seneste møde.

Det planlagte varmepumpeanlæg skal primært udnytte udeluft som varmekilde, men skal også kunne køle på damvarmelageret, når dette er fordelagtigt. Varmepumpen skal indgå som varmeproduktionsenhed sammen med værkets øvrige enheder. /Brønderslev Kommune

Regnvandsbassin
I maj måned 2019 udbød Herning Kommune et areal i Ørnhøj på samlet cirka 7.500 kvm med det vilkår, at arealet skulle anvendes til et regnvandsbassin.

Økonomiudvalget godkendte forleden, at arealet sælges til Herning Vand A/S, der var eneste tilbudsgiver./Herning Kommune

Flytning af fjernvarmeledninger
Veks har rettet henvendelse til Brøndby Kommune med anmodning om, at kommunen på Veks’ vegne eksproprierer et areal i udkanten af Copenhagen Golf Center Vallensbæk til placering af de fjernvarmeledninger, som skal flyttes som følge af etableringen af letbanen i Søndre Ringvej.

Sagen var på kommunalbestyrelsens dagsorden forleden, og her blev det besluttet at igangsættes en ekspropriationsforretning til placering af Veks’ ledninger. /Brøndby Kommune

Affaldsindsamling
Brøndby Kommune har i dag en kontrakt med firmaet Remondis om indsamling af affald hos borgere og kommunens institutioner. Kontrakten løber til den 29. maj 2021.

Teknik- og Miljøforvaltningen er gået i gang med at forberede en kommende udbudsproces. Forvaltningen anbefaler i den forbindelse, at forvaltningen samtidig undersøger fordele og ulemper ved en eventuel hjemtagelse af indsamling af affald.

Sagen var på kommunalbestyrelsens dagsorden forleden, og her blev det besluttet at følge forvaltningens anbefaling. /Brøndby Kommune

Skybrudsprojekt
By- og Miljøudvalget i Frederiksberg Kommune har godkendt et projektforslag for skybrudsprojektet Skolen på La Cours Vej, som herefter forventes på begyndt i skolens efterårsferie.

Formålet med projektet er at etablere forsinkelsesbassiner til regnvand i skolegården samtidig med, at der i skolegården vil blive skabt et sciencemiljø med fokus på bæredygtige løsninger, forståelse for klimaudfordringerne og et leg- og læringsmiljø.

Anlægsarbejdet forventes afsluttet i maj 2020. /Frederiksberg Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078