23948sdkhjf

I dag indvies Horns Rev 3

I dag klokken 13.30 vil hans kongelige højhed kronprins Frederik sammen med elever fra 4.a. fra Hvide Sande Skole trykke på knappen og dermed sætte gang i hvad, der er den hidtil største havmøllepark i Danmark.

Kronprins Frederik har selskab af statsminister Mette Frederiksen og klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen. 

Syv år
Det er syv år siden, at Folketinget vedtog at opføre Horns Rev 3, som spiller en vigtig rolle i ambitionen om halvdelen af den danske elforsyning skal komme fra vindenergi i 2020.

I 2015 vandt Vattenfall retten til at opføre Horns rev 3 med et bud på 77 øre pr. kWh, hvilket dengang var en historisk lav pris. 

Første fundament til Horns rev 3 blev etableret på havbunden i oktober 2017. I sommeren 2018 begyndte Vattenfall opsætningen af de 49 møller, der udgør parken. Den 23. december 2018 leverede de første møller den første strøm. I januar 2019 blev sidste mølle installeret og møllerne er siden løbende sat i gang frem til idag, hvor parken officielt indvies. 

Vattenfalls Horns Rev 3 havmøllepark står klar til at levere fossilfri strøm svarende til det årlige elforbrug i omkring 425.000 danske husstande.

Videoen er produceret af Vattenfall

Artiklen er en del af temaet Video & Billedserier.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11