23948sdkhjf

Inden produktionen er igang: Brændselscelleproducent på opkøb

Senere i år starter Blue World Technologies opførelsen af en methanol-brændselscellefabrik med en årlig produktionskapacitet på 50.000 enheder.

Inden storskala-produktionen af brændselsceller rigtig er gået i gang har Blue World Technologies været på opkøb.

Virksomheden har netop opkøbt 15 procent af Danish Power Systems, hvis kompetence er den MEA-teknologi (membrane electrode assembly), der er en af kernekomponenterne i brændselscellestakken, skriver Blue World Technologies i en pressemeddelelse.

- Det er med stor glæde, at vi kan meddele, at Blue World Technologies har taget vores stærke samarbejde med Danish Power Systems til næste niveau. Brugen af MEA-teknologien fra Danish Power Systems i vores methanol-brændselscellesystemer betyder, at vores systemer vil være baseret på den bedste teknologiplatform på markedet, siger Anders Korsgaard, CEO ved Blue World Technologies.

Det strategiske samarbejde med Danish Power Systems spiller en væsentlig rolle i opskaleringen af produktionen af metanol-brændselsceller, og dermed også i Blue World Technologies planer om at blive verdensledende producent af energieffektive methanol-brændselscellesystemer.

Anerkendt teknologi
Tidligere i år fejrede Danish Power Systems 25-års jubilæum indenfor udvikling og produktion af MEA-komponenter baseret på HT PEM-teknologi (High Temperature Polymer Electrolyte Membrane). De mange års forskning og udvikling er resulteret i en markedsledende position inden for produktion af MEA-komponenter. 

Ud over MEA-produktionen har Danish Power Systems et meget stærkt R&D-team, der - i tæt samarbejde med eksperter fra nogle af de mest anerkendte universiteter og institutter i verden - kontinuerligt arbejder med teknologioptimering og prisreduktion.

- Det er en stor mulighed for os at samarbejde med en så ambitiøs virksomhed som Blue World Technologies, der i øjeblikket arbejder på et storskala produktionssetup af brændselsceller. Samarbejdet med Blue World Technologies betyder, at vi kommer tættere på markedet og slutbrugerne hvilket giver os en unik viden, som vi kan bruge til at fortsætte optimeringen af vores produkter, siger Hans Aage Hjuler, CEO i Danish Power Systems.

Fokus på transportsektoren
Blue World Technologies’ methanol-brændselscellesystem kan anvendes i forskellige industrier, men har et primært fokus på transportsektoren.

Det eneste brændstof Blue World Technologies bruger til deres brændselscellesystemer er methanol, et brændstof, der er CO2-neutralt når det produceres fra vedvarende kilder.

Da methanol er et flydende brændstof kan det let opbevares samt transporteres rundt i verden ved hjælp af den allerede eksisterende infrastruktur, med kun mindre justeringer og lave investeringsomkostninger til følge.

Methanol-brændselscellesystemet har ingen skadelige emissioner, og er derfor en stærk løsning på de enorme problemer med luftforurening, som byer over hele verden i øjeblikket står over for.

Kilde: Blue World Technologies

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.182