23948sdkhjf

ESCO i fokus ved konference i Middelfart.

Kalundborg, Gribskov og Middelfart Kommuner deler ud af de erfaringer, der er gjort med energirenovering af offentlige bygninger ved hjælp af ESCO-modellen.
D. 23. august afholdes ESCOmmune-konference i Middelfart, som har prominente gæster som Bendt Bendtsen (Europaparlamentet), Anne Grethe Holmsgaard (SF) og Margrethe Vestager (R). Sammen med 180 gæster og demonstrerer de, at energibesparelser er noget man politisk set kan blive enige om.

Fundamentet for konferencen er de erfaringer som Middelfart, Kalundborg og Gribskov Kommuner har gjort med energirenovering af offentlige bygninger ved hjælp af ESCO modellen (Energy Service Company), hvor der kunden garanteres en energibesparelse.

I Middelfart har de første håndværkere taget konceptet til sig.
- Jeg deltager i projekt ESCO-light, der er et samarbejde mellem energiselskaber, kommune, Videncenter for Energibesparelser i Bygninger og andre håndværkere. Igennem samarbejdet er jeg blevet i stand til at fortælle præcis, hvad en bygningsejer kan forvente at spare på energiregningen ved at følge min helhedsorienterede energivejledning. Den kompetence har helt klart udviklet min virksomhed, udtaler Jan Egeberg, Indehaver af Middelfart VVS.

Netop Jan Egeberg er en af de personer, man kan møde på konferencen den 23. august, hvor han vil medvirke i en workshop om lokal erhvervsfremme. Potentialet for erhvervsfremme er stort. Statens Byggeforskningsinstitut anslår, at der er for 280 mia. kr. rentable energibesparelser i Danmark.

Garanti for energibesparelse
Helt kort kan man sige, at ESCO-modellen skaber garanti for, at investeringen betales af besparelsen. Borgmester Steen Dahlstrøm åbner konferencen på Hindsgavl Slot i Middelfart, og udtaler:

- Energibesparelser er for alle. Det er en sikker investering i klima, konto og komfort. Når energibesparelsen oveni købet ledsages af en garanti, ja, så er det bare at komme i gang. På konferencen kommer tips, tricks og perspektiver på, hvordan vi kan udvikle konceptet til glæde for både den lokale håndværker, men også for store virksomheder, der satser på det Europæiske marked.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.469