23948sdkhjf

Maskinmesterskole indvier Energilaboratorium

På Martecs energilaboratorie får de studerende mulighed for at samkøre forskellige typer af energisystemer og eksperimentere med energioptimering af tekniske anlæg.
Onsdag d. 24. august 2011 indvier Martec i Frederikshavn sit nye energilaboratorium.

Martec består af en maskinmesterskole, en søfartsskole og skoleskibet Danmark. Energi- og Miljølaboratoriet er placeret på maskinmesterskolen i Frederikshavn.

Eksperimenter, tests & energioptimering
I Energi- og Miljølaboratoriet kan fokus rettes mod tekniske anlægs energiforbrug og dette forbrugs konsekvenser for det omgivende miljø. Laboratoriet skal anvendes i undervisningen af fremtidens maskinmestre og andre som skal arbejde med forskellige anlægs energiforbrug.

De studerende vil få en enestående chance for at samkøre forskellige typer af energisystemer (vind, sol, jord, gas, olie mv.) samt eksperimentere med og styre de forskellige elementer for herigennem at lave energioptimering for hele eller dele af det teknisk komplicerede anlæg.

Martec ønsker, at Energi- og Miljølaboratoriet skal give virksomheder, såvel som de studerende og kursister, en unik mulighed for at afprøve teori i praksis.

Stort samarbejde i en kompliceret proces
Etableringen af Energi- og Miljølaboratoriet har været en kompliceret og kostbar proces hvor både lokale, nationale og europæiske myndigheder og virksomheder, i samarbejde med Martec, har ydet en stor indsats for at gøre projektet til virkelighed.

- Det har været en stor udfordring at etablere laboratoriet og derfor er det os en særlig stor fornøjelse at kunne invitere til indvielse og vise resultatet af anstrengelserne, lyder det fra MArtec inden indvielsen på onsdag.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093