23948sdkhjf

Vestas presser underleverandører

Vindmølleproducenten vil beskære omkostningerne ved at kræve mere af underleverandørerne, som på den anden side kræver indflydelse til gengæld for ansvaret.
Færre investeringer og flere lokale afdelinger.

Sådan lyder det ultrakorte sammenkog af Vestas’ fremtidige strategi, som samtidig stiller store krav til firmaets underleverandører.

De skal nemlig følge med Vestas og investere lokalt, så vindmølleproducenten ikke hænger på den samlede regning til lager, produktion og distribution alene.

Underleverandører kræver indflydelse
Det fremgår af både Vestas’ halvårsregnskab samt et interview med topchef Ditlev Engel, der til Dagbladet Børsen onsdag sagde, at underleverandørerne skal ”holde varen til sidste øjeblik, så vi ikke selv skal ligge for længe med dem”.

Udmeldingen møder forståelse blandt flere underleverandører, som dog ikke er blege for at stille modkrav.

- Vi har arbejdet med Siemens Wind Power på denne måde længe, men vi inddrages samtidig centralt i udviklingen af nye produkter. Ellers vil de bruge en underleverandør som kapacitetsbuffer. Det kan være meget hårdt for underleverandørerne, for markedet for vindmøller svinger op og ned. Det er vigtigt for os at blive inddraget som en del af udviklingen, ellers er det ikke noget for os at gå efter, siger således Tommy Gundelund Jespersen , adm. direktør i KK-Electronics, til Dagbladet Børsen.

Ingen planer om at ændre i værdikæde
Han forventer, at Vestas med tiden vil lempe på kravene og uddelegere mere ansvar til underleverandørerne. Den holdning deles dog ikke umiddelbart af Vestas-topchefen.

- Vi har ingen planer om at ændre på vores værdikæde. Vi har insourcet en del af produktionen, og det er med til, at vi kan holde denne høje kvalitet på vindmøllerne, siger Ditlev Engel.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.205