23948sdkhjf

230 kvadratmeter solcelleanlæg indviet på Klaverfabrikken

Et samarbejde med Gaia Solar, Hillerød Kommune, Hillerød Forsyning og Cowi gør, at spillestedet Klaverfabrikken nu udelukkende kører på CO2-neutral solcelle-strøm.
Torsdag eftermiddag kunne spillestedet Klaverfabrikken i Hillerød indvie sit nye 230 kvadratmeter store solcelleanlæg. Det skriver Hillerødposten.

Tak til samarbejdspartnerne
Stedets leder Birgit Rømer fortalte i sin tale, at Klaverfabrikken i sine 17 leveår altid har satset på genbrug.

- I dag genbruger vi solens stråler, og det er et stort perspektiv. Alle her har grund til at være stolte af, at vi i dag indvier verdens første CO2-neutrale spillested. Det var en drøm, vi havde, og den er gået i opfyldelse fem år, før vi troede, sagde Birgit Rømer.

Hun rettede en særlig tak samarbejdspartnerne Hillerød Forsyning, Cowi, borgmester Kirsten Jensen og Gaia Solar, som har leveret solcellerne.

Et godt klima-eksempel
De 230 kvadratmeter solceller gør at spillestedet nu er 100% selvforsynende med el og varme, og dermed sparer klimaet for en CO2-belastning på 11 tons. Det er noget, der glæder Hillerøds borgmester Kirsten Jensen.

- Jeg er overbevist om, at Klaverfabrikken kan blive et udstillingsvindue for vedvarende energi og inspirere andre institutioner og borgere til nye klimainitiativer, siger hun til Politiken.

Spillestedet hævder selv at være verdens første CO2-neutrale spillested - det er dog ikke dokumenteret endnu.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094