23948sdkhjf

Fald i elforbruget for andet kvartal i træk

Elforbruget faldt i andet kvartal af 2011. Især landbrug og industri skruer ned for energiforbruget.
En ny tendens tegner sig for elforbruget, der er faldet 1,3 procent i andet kvartal af 2011. Dermed fortsætter det fald, som viste sig i første kvartal af året.

I modsætning hertil skal ses en konstant stigning i elforbruget i alle fire kvartaler i 2010. Det viser en opgørelse fra Dansk Energis elforbrugspaneler.

- Det tegner en ny tendens efter fire kvartaler med stigende elforbrug i 2010. Det er landbrug og industrien, der har brugt mindre el i det forgangne kvartal. Det kan tyde på, at virksomhederne er blevet mere energieffektive, for vi kan samtidig konstatere, at industriens produktion er i vækst, siger Kirstine Andreasen, konsulent i Dansk Energi

Landbrug den største elsparer
Faldet i landbrugets elforbrug lyder på 3,3 procent. Mens faldet i industriens elforbrug lyder på 1,4 procent og handel og service har skruet ned for forbruget med 1,6 procent. I sidstnævnte kategori er det især forsyningsvæsen, undervisning og offentlig administration, der har haft et fald i elforbruget.

Husholdningernes elforbrug har dog kun et marginalt fald på 0,2 procent.

Forskel på øst og vest
Desuden tegner der sig store forskelle mellem Øst - og Vestdanmark. I Østdanmark lyder faldet på 2 procent, mens faldet er på 0,9 procent i Vestdanmark. Det er den østdanske industri, der har et markant fald på 5,8 procent.

Elforbrugspanelerne måles fast hvert kvartal og er en stikprøve på danskernes elforbrug. Rapporten udarbejdes som et samarbejde mellem Energinet.dk og Dansk Energi.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078