23948sdkhjf

Transport af vindmøller revolutioneres med luftskib

To unge danske arkitekter har vundet en pris for et storstilet luftskibsprojekt. Se en videopræsentation af projektet.
Det innovative projekt har til formål at revolutionere transporten af vindmøller ved brug af luftskibe, som er helt og aldeles Co2-neutrale, skriver Vindmølleindustrien.

Projekt KNARRTM Cargo Airship
Såvel den danske som den internationale vindmølleindustri, har konstant innovation og nytænkning i højsædet for at kunne optimere de forskellige processer og led omkring fremstillingen og opførslen af en vindmølle. Det må man sige, at de to unge arkitekter Rune Kirt og Mads Thomsen i sandhed også har haft til projektet KNARR TM Cargo Airship.

Projektet, som netop har vundet den internationale og anerkendte design pris Core77 Design Award 2011, søger at effektivisere vindmølletransport samt gøre den mere grøn.

- Vores mål har fra starten været at lave en grøn løsning til vindmølletransport og samtidig effektivisere den komplekse logistik. Her så vi at luftskibet, der ellers var gået i glemmebogen, kunne revolutionere vindmøllesektoren, som var ramt en logistisk mur, siger den ene af vinderne, Mads Thomsen om det storstilede luftskibsprojekt.

Arbejder på at realisere projektet
På luftskibets overflade skal solceller opfange solens stråler og være med til at gøre transporten Co2-fri, hvilket ikke er tilfældet ved de nuværende transportmetoder for vindmøller med henholdsvis skibe og lastbiler. Her påpeger de to arkitekter problematikken ved Co2-tung logistik, og det at det tager op imod et halvt års egenproduktion for en vindmølle at tjene dens Co2- udslip hjem.

Arkitekterne arbejder nu på at realisere projektet og finde investorer, men er også godt klar over kompleksiteten og problemerne ved dette. Det sætter dog ikke en stopper for ambitionerne.

- Vores ambition er at få konceptet omdannet til realitet og se vores luftskib flyve henover os en dag, siger Rune Kirt.

Se videopræsentationen af projektet herunder:


[flash][width]500[/width][height]390[/height][address]http://www.youtube.com/v/_POpDjNYj2Y?version=3[/address][/flash]


Se projektets website: http://projectknarr.wordpress.com/
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078