23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

Solcellepark
Teknik- og Miljøudvalget i Billund Kommune har givet grønt lys til at sætte lokalplanlægning for en solcellepark på Herregårdsvej 15 i Grindsted i gang.

Området, der i dag anvendes som landbrugsjord, udgør i alt cirka 104 hektar, og hele arealet ønskes anvendt til solcelleanlæg./Billund Kommune

Regnvandsbassin
Sønderborg Forsyning ønsker at etablere et regnvandsbassin i Nybøl til forsinkelse af regnvand fra blandt andet et nyt boligområde ved Påkjær Vænge, og for at det kan lade sig gøre, er der udarbejdet et tillæg til gældende lokalplan.

Teknik- og Miljøudvalget besluttede forleden at sende tillægget i to ugers offentlig høring./Sønderborg Kommune

Genbrugsstation
Herlev Kommune har siden vedtagelsen af Kommuneplanen fra 2006 haft udpeget Erhvervskvarteret ved Marielundvej som et omdannelsesområde, hvor der planælgges for en blanding af boliger og erhverv.

I den sydvestlige del af området ligger i dag Herlev Genbrugsstation, og det harmonerer ikke med udviklingen af støjfølsomme anvendelser som for eksempel boliger og rekreative byrum. Kommunen vurderer, at det er nødvendigt at flytte genbrugsstationen fra den nuværende placering til et område, hvor den kan ligge hensigtsmæssigt, og hvor den samtidigt kan nytænkes til at blive en tidssvarende og bæredygtig genbrugsstation.

Når placeringen af den nye genbrugsstation er fastlagt, forelægges en sag til politisk behandling vedrørende de overordnede rammer for udformning og indretning af den nye genbrugsstation samt tidsplan for den videre proces.

Sagen er på Miljø-, Klima- og Teknikudvalgets dagsorden i morgen, hvor forvaltningen indstiller, at planlægningen for etablering af en ny genbrugsstation sættes i gang./Herlev Kommune

Fjernvarmeforsyning
Struer Kommune har modtaget en ansøgning fra Struer Forsyning om godkendelse af et projektforslag om fjernvarmeforsyning til Bang og Olufsen Allé 1, 3 og 5 samt Hjermvej 21 i Struer, og projektforslaget indstilles nu til kommunalpolitikernes godkendelse.

Godkendelse af projektet vil betyde, at bygningerne i området kan forsynes med fjernvarme.

Området forsynes via en fjernvarmeledning fra Hjermvej.

Teknik-, miljø- og klimaudvalget har haft punktet på dagsordenen i torsdags/ Struer Kommune

Vindmøller
SFP Wind Denmark ApS har søgt Viborg Kommune om tilladelse til at opstille tre vindmøller ved Tolstrup. For at gøre det muligt, er der udarbejdet et forslag til kommuneplantillæg, et forslag til lokalplan samt en miljørapport med miljøvurdering af planforslag og af det ansøgte projekt.

Kommunalpolitikerne skal nu tage stilling til, om planforslagene med tilhørende miljørapport skal vedtages med henblik på offentlig høring i otte uger. /Viborg Kommune

Biogasmotor og transmissionsledning
Solrød Fjernvarme a.m.b.a. har anmodet Solrød Kommune om godkendelse af et projektforslag vedrørende etablering af en transmissionsledning og ny biogasmotor på Havdrup Kraftvarmeværk i Havdrup. Økonomi-, teknik- og miljøudvalget havde sagen på dagsordenen forleden og anbefaler, at anmodningen imødekommes.

Ved Havdrup Kraftvarmeværk har Solrød Fjernvarme i dag en eksisterende naturgasmotor, som ønskes udskiftet med en ny biogasmotor. Biogassen skal leveres af Solrød Biogas via en ny transmissionsledning på cirka 5,5 km til Havdrup Kraftvarmeværk. Solrød Fjernvarme er i færd med at indgå frivillige aftaler med de berørte lodsejere. /Solrød Kommune

Flisebelægning og renovering af kloakker
Bevaringsforeningen for Brøndbyøster har søgt Brøndby Kommune om et rente- og afdragsfrit lån på 153.200 kr. til finansiering af ny flisebelægning samt renovering af kloakker på ejendommen Ditlevs Gamle Købmandsbutik, Brøndbyøstervej 112. /Brøndby Kommune

Renovering af klimaskærm
Bramming Boligforening har bedt Esbjerg Kommune godkende et renoveringsprojekt, som boligforeningen vil gennemføre i afdeling 2 på Ribevej.

Projektet omfatter renovering af to etageejendomme, bestående af 30 boliger. Renoveringen omfatter tag, ydervægge, døre, vinduer og altaner og anlægsbudgettet udgør 8.403.800 kr.

Økonomiudvalget anbefaler, at ansøgningen imødekommes. /Esbjerg Kommune

Energipark
Lokalplan nr. 09.T43.1 med tilhørende miljørapport for Energipark ved St. Soels, nordvest for Aulum har været i høring og indstilles nu til endelig vedtagelse i Herning Byråd med anbefaling fra Byplanudvalget, der havde sagen på dagsordenen forleden.

Lokalplanen giver mulighed for at opstille tre vindmøller med en højde på op til 140 meter samt et solcelleanlæg på op til 32 hektar.

Holstebro Kommune har udarbejdet plangrundlag for opstilling af fire vindmøller i direkte sammenhæng med anlægget i Herning Kommune, sådan at de i alt syv vindmøller udgør en samlet vindmøllepark hen over kommunegrænsen. /Herning Kommune

Udbygning af renseanlæg
Lemvig Vand og Spildevand vil udvide Harboøre Renseanlæg og har derfor anmodet Lemvig Kommune om, at der udarbejdes et nyt plangrundlag.

Den planlagte udvidelse vil medføre en forøgelse af de tekniske anlæg med cirka 1.100 kvm, så der i alt vil være cirka 5.449 kvm tekniske anlæg.

Teknik- og Miljøudvalget besluttede forleden at imødekomme anmodningen. /lemvig Kommune

Solcelleanlæg
Efter endt høring indstilles Lokalplan 200-010 Solcelleanlæg ved Tved og Kommuneplantillæg nr. 13 nu til endelig vedtagelse i Thisted Kommunalbestyrelse.

Det sker med opbakning fra Klima-, Miljø- og Teknikudvalget, der havde sagen på dagsordenen forleden. /Thisted Kommune

Skovrejsning
Samsø Kommune har fået en henvendelse fra virksomheden RenFlyrejse.dk, hvis formål det er at give flyrejsende en mulighed for at kompensere deres CO2-udledning ved hjælp af skovrejsning.

Virksomheden opfordrer kommunen til at stille et areal til rådighed for etablering af en klimaskov.

Sagen er på dagsordenen, når Udvalget for teknik og miljø i Samsø Kommune holder møde på onsdag. Her peger forvaltningen på muligheden for, at en del af den kommende udstykning ved Viemosevej/Østerløkkevej reserveres til formålet. /Samsø Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157