23948sdkhjf

Sydkorea henter grøn inspiration i Ringkøbing-Skjern

Besøgscenteret Nørhede-Hjortmose ved Ringkøbing lagde hus til, da en delegation af politikere, embedsmænd og forskere fra den sydkoreanske kommune Gunsan torsdag gæstede Ringkøbing-Skjern Kommune for at høre om erfaringerne med vindenergi i den grønne omstilling.

I Nørhede-Hjortmose opstillede private investorer i 2015 vindmøller og solceller, der med et totaludbytte på henholdsvis 72 MW og 15,2 MW bidrager pænt til kommunens vision om at være 100 pct. selvforsynende med bæredygtig energi i 2020.

- Det er en vision, som vi i byrådet gav hinanden håndslag på allerede i 2008. Og som vi har arbejdet målrettet på at indfri, siger borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Østergaard.

- Vi opnår ikke helt 100 pct. selvforsyning af vedvarende energi allerede i 2020, men jeg er stolt over, at vi i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt de absolut førende danske kommuner, når det gælder den grønne omstilling, siger fortsætter han.

Skal være sydkoreansk frontløber
Besøget fra Gunsan i Sydkorea er kommet i stand i et samarbejde mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og det statsligt-private partnerskab State of Green.

Og det er netop kommunens grønne profil, der er årsag til, at delegationen fra Sydkorea lægger vejen forbi, når de blandt andet også skal høre om State of Green-partnerskabet, besøge Energistyrelsen, DTU's afdeling for vedvarende energiløsninger, Lindoe Offshore Renewables Center (LORC), Energinet, Danmarks første storskala havvindmøllepark Horns Rev 2 og Esbjerg Havn.

Gunsan er udpeget som Sydkoreas nationale frontløber på den grønne omstilling, og når delegationen fra Sydkorea rejser hele vejen til Ringkøbing-Skjern Kommune for at høre om den grønne omstilling, hænger det blandt andet sammen med et ønske om at høre om erfaringerne med at skabe offentlig bevidsthed og accept af den grønne omstilling, om samarbejdet mellem offentlige instanser og private virksomheder - og om de solide industrielle og økonomiske fremskridt, der er opstået med udviklingen af grønne teknologiske løsninger i kommunen.

Deler erfaringer
På mødet, hvor sydkoreanerne også vil stifte bekendtskab med dansk smørrebrød, vil borgmester Hans Østergaard forklare om baggrunden for den politiske beslutning, der førte til Energi2020-visionen i Ringkøbing-Skjern Kommune, ligesom kommunens planlægningsafdeling vil fortælle om rammebetingelser for planlægningen af vindmøller.

- Med en vejrudsigt, der ofte lyder på blæst, og som hjemsted for nogle af verdens førende virksomheder inden for vindmølleproduktion og -teknologi, har vi rigtig meget at byde på i Ringkøbing-Skjern Kommune - også når det gælder vedvarende energi fra solceller og fra biogasanlæg, siger Hans Østergaard, og tilføjer:

- Vi glæder os til at tage imod gæsterne fra Sydkorea og til at dele vores erfaringer med udviklingen af energi fra vedvarende kilder med dem. Forhåbentlig kan vores erfaringer inspirere til en grønnere fremtid i Sydkorea. Det her er et område, hvor vi alle sammen vinder i takt med, at den grønne teknologi udbredes.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08