23948sdkhjf

Farum Fjernvarme kobler forsyningsselskaber på ledningen

Farum Fjernvarme har netop indgået aftaler med Vestforbrænding og Hillerød Forsyning.

Aftalerne giver selskaberne adgang til transmissionsledningen mellem de to værker og tilhørende anlæg.

Det skriver Farum Fjernvarme i en pressemeddelelse.

Med aftalerne er der taget et vigtigt skridt mod et samarbejde om brug af transmissionsledningen, som Farum Fjernvarme købte tilbage i 2016.

- Det glæder os, at vi nu kan give tredjepart adgang til ledningen og indgå i et bredt, regionalt samarbejde, siger direktør for Farum Fjernvarme, Nighat Kamal.

- Vi har lagt os i selen for at sikre, at ledningen kommer i spil i det regionale transmissions- og forsyningsnet, så fjernvarmekunderne kan få glæde af vores samarbejde med blandt andre Vestforbrænding og Hillerød Forsyning.

Går foran med den grønne omstilling
Når Farum Fjernvarme åbner ledningen for tredjepart, er vejen banet for, at man bidrager til Furesø kommunes strategiske varmeplanlægning, som har fokus på forsyningssikkerhed, grøn omstilling og lavere varmepriser for alle fjernvarmeforbrugere i Furesø Kommune.

- På Vestforbrænding er vi meget glade for, at vi med så brede aftaler vil være i stand til at samarbejde om levering af miljørigtig og billig affaldsbaseret fjernvarme til gavn for klima, miljø og forbrugerne, siger energichef Per Wulff.

Også Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen (S) hilser aftalen velkommen.

- Med aftalen er der nu mulighed for at kunne levere billig og miljørigtig affaldsvarme til flere borgere i Furesø. Vi vil gerne gå foran med den grønne omstilling og her er det helt afgørende, at vi kan samarbejde på tværs af kommuner og forsyningsselskaber.

Fælles varmeplanlægning
Aftalerne mellem Farum Fjernvarme, Vestforbrænding og Hillerød Forsyning er kun starten på en ny udvikling, hvor Farum Fjernvarme også er i gang med at afdække muligheden for en varmepumpeløsning og udarbejde projektforslag.

Der er flere aktører i regionen, der kan være interesseret i at koble sig på transmissionsledningen. Allerede efter sommerferien forventes det, at en aftale om levering af affaldsvarme kommer på plads mellem Vestforbrænding og Farum Fjernvarme.

Desuden er det tanken at indgå en samarbejdsaftale om fælles varmeplanlægning, som kan bidrage til Furesø Kommunes mål om forsyningssikkerhed og grøn omstilling.

Det sker dels ved at sikre konvertering fra naturgas til fjernvarme i potentielle områder. Dels ved at samarbejde om at sikre grøn og billig energi i det samlede fjernvarmenet bl.a. ved at udnytte Farum Fjernvarmes planlagte varmepumpe til varmeforsyning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109