23948sdkhjf

Dong Energy sælger ud af sin vindforretning

Ændret strategisk fokus gør at Dong Energy sælger sin andel i Nordkraft Vind.
Dong Energy har solgt sin 50 procent andel af Nordkraft Vind til Nordkraft Produksjon for 145 mio. norske kroner (138 mio. kr).

Årsagen er, at Dong Energy's portefølje af vindprojekter i Norge vurderes ikke at være tilstrækkelig stor til fortsat at have strategisk fokus på udbygning af det norske marked.

Nordkraft Vind driver landmølleparken Nygårdsfjellet 1 (6,9MW) og er ved at opføre Nygårdsfjellet 2 (25,3MW). Begge parker er beliggende i Nordnorge. Dong Energy vil bidrage med teknisk bistand til at færdiggøre udbygningen af Nygårdsfjellet 2.

I juli 2011 besluttede Dong Energy at trække sig fra det norske vindprojekt Midtfjellet og tilbage i juni 2010 solgte Dong ligeledes sin 33,3 procent ejerandel i Nordkraft til et selskab i Troms Kraft-koncernen.

Dong Energy har i Norge fortsat ejerandele i Kvalheim Kraft (vindparkerne Mehuken I og II) og vindudviklingsselskabet Zephyr.

Indholdet af denne meddelelse ændrer ikke Dong Energy's tidligere udmeldte forventninger til det finansielle resultat for regnskabsåret 2011 eller det forventede investeringsniveau.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11