23948sdkhjf

'Ellen' har problemer med batterierne

Den nyligt leverede el-færge lægger ud med færre afgange end planlagt mellem Ærø og Fynshav i august
'Ellen' kommer til at sejle med færre afgange end planlagt, når den netop leverede el-færge sættes i drift mellem Ærø og Fynshav medio august.

Årsagen er, at færgens batterier endnu ikke er færdigbalancerede, fremgår det af en pressemeddelelse fra Ærø Kommune.

- Det forventes stadig, at el-færgen Ellen sættes i drift den 15. august 2019, som angivet i Ærøfærgernes sejlplan. Dette dog forudsat at den p.t. manglende thruster på styrbords side er leveret og installeret inden da; sidste tilbagemelding på dette er at det sker senest den 13. august, hedder det i meddelelsen, som er underskrevet af Ærø Kommunes borgmester Ole Wej Petersen.

Da omkring en tredjedel af batterierne ombord på Ellen endnu ikke er færdigbalanceret og, man dermed ikke endnu kan udnytte den fulde energikapacitet, vil Ellen i første omgang blive indsat i drift på Fynshav-siden i den eksisterende sejlplan for Skjoldnæs, dvs. med tre ture t/r til Fynshav per dag, oplyser kommunen.

- Foreløbig er det planlagt at Ellen sejler på denne måde indtil 2. september, dog med mulighed for at der indsættes flere ture på ruten i løbet af august efterhånden som batterierne er afbalanceret, lyder meldingen.

Den batteridrevne færge har været ramt af en række problemer op til leveringen fra Søby Værft den 3. juli. Ifølge den oprindelige plan skulle 'Ellen' have været sat i drift fra foråret 2017. Men det EU-støttede el-færgeprojekt har været præget af mange leveringsforsinkelser og budgetoverskridelser.

Også efter leveringen opstod der problemer, da 'Ellens' mandskab gik i gang med træningssejladsen. Den skulle efter planen strække sig over seks uger, så alt var klar til drift omkring den 15. august. Men så satte fremdriftssystemet på styrbordsiden ud under en prøvesejlads på grund af en kortslutning i motoren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078