23948sdkhjf

Danfoss får endelig godkendelse til amerikansk opkøb

Den sønderjyske industrigigant har efter endelig godkendelse overtaget amerikanske UQM Technologies, Inc.

I en pressemeddelelse oplyser Danfoss, at selskabet har erhvervet alle udestående fælles aktier i UQM, der udvikler alternative energiteknologier.

UQM har hovedkontor i Colorado, USA, og selskabet udvikler og producerer elektriske motorer, generatorer, controllere og kompressorer op til 250 kW. De bruges blandt andet i lastbiler, busser, biler, marine og i den industrielle sektor. Opkøbet vil ifølge Danfoss muliggøre yderligere vækst i blandt andet motorvejsmarkedet for busser og lastbiler.

- Vi har allerede i dag en meget bred portefølje af løsninger, der spiller en vigtig rolle i bekæmpelsen af klimaændringer og luftforurening. Med denne overtagelse, vores tredje inden for elektrificering, har vi tilføjet en veletableret nordamerikansk tilstedeværelse inden for elektrificering, som supplerer vores globale fodaftryk, udtaler Kim Fausing, adm. direktør i Danfoss i pressemeddelelsen.

Danfoss meddelte allerede i januar, at koncernen pønsede på et køb af UQM, hvis aktionærer og de amerikanske myndigheder sagde god for handlen. Ved samme lejlighed blev prisen på godt 100 millioner dollar (657 mio. kr.) offentliggjort, og nu er handlen altså endelig godkendt, hvilket ifølge Kim Fausing betyder nye muligheder for Danfoss.

- Med den stærke nordamerikanske tilstedeværelse cementerer vi vores førende position på marine og off-highway, og nu også på motorvejsmarkederne, og det giver os mulighed for at forblive en relevant teknologipartner og betjene vores kunder, hvor de er, udtaler direktøren.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.204