23948sdkhjf

Milepæl: To millioner danske strømforbrugere kan nu flexafregnes

Der er noget særligt ved at se kilometertælleren i sin bil, lige i det øjeblik den står på et helt rundt tal. På samme måde er det også med den tæller, der viser, hvor mange danske elforbrugere, der kan flexafregnes.

1.august rundede den 2 millioner.

Dermed kan langt over halvdelen af Danmarks i alt 3,4 millioner elforbrugere nu drage fordel af at de muligheder, som timeafregning giver.

Det skriver Energinet på sin hjemmeside.

Mange danskere har altså i de senere år fået installeret fjernaflæste elmålere. Dermed er flexafregning med timeafregning altså gjort mulig. Senest med udgangen af 2020 skal alle danske elforbrugere have fjernaflæste målere og flexafregning.

Fordel at flytte forbrug
Flexafregning er en kæmpe fordel for både forbrugerne og den grønne omstilling, forklarer Signe Horn Rosted, områdeleder for Forretning og Elmarked i Energinet Elsystemansvar.

- Vi kan som forbrugere spare penge, hvis vi bruger mest strøm, når den er billig, fx når det blæser meget, og udbuddet er stort. Vi kan også vælge at blive mere grønne, hvis vi bruger mere strøm, når de vedvarende energikilder producerer, siger hun.

- Fleksibelt forbrug er også en stor gevinst for den grønne omstilling og elforsyningen. I takt med at vi får mere og mere vedvarende energi ind i elsystemet, så kommer en større del af elproduktionen, som vinden blæser, og solen skinner. Derfor er det en fordel, hvis nogle forbrugere flytter deres forbrug fra en vindstille time til en blæsende time.

Nye smarte løsninger
En række elleverandører har allerede produkter på hylderne, hvor kunderne for eksempel betaler den faktiske spotpris og ikke en fast kWt-pris.

Flexafregning gør det yderligere muligt at kombinere en række live-data om vind, vejr, elpriser, CO2-udledning eller andet med elforbruget i husholdningerne, fx at elbilen lader op om natten, når elprisen er lav, eller at fryseren eller den elektriske varmepumpe tager bestik af, om en vindfront er på vej, og tilpasser så de køler eller varmer, når der er meget grøn energi i nettet.

- En række elhandlere, andre virksomheder og iværksættere står på spring med nye løsninger. Og med 2 millioner forbrugere på flexafregning er der virkelig et stort kundegrundlag og muligheder for at få kickstartet fremtidens smarte og grønne produkter, siger Signe Horn Rosted.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.071