23948sdkhjf

Dekommisionering i spil på Esbjerg Havn: Horns Rev 1 i søgelyset

På Esbjerg Havn er der sat 100.000 kvadratmeter af til håndtering af brugte mølledele. Dekommisionering ventes nemlig at blive et gigantisk marked i de kommende år.

Det skriver JydskeVestkysten.

Mere end 50.000 europæiske møller er over ti år gamle - og selvom levetiden for en vindmølle er 20-25 år, så vurderer direktør for Esbjerg Havn Dennis Jul Pedersen, at det ikke kommer til at vare længe, før de første dekommisioneres. 

- Turbiner vokser hurtigt i øjeblikket. Det betyder, at de mindre turbiner hurtigt bliver mindre rentable, når der ikke længere er tilskud, og elpriserne samtidig er lave. Så selv om vindmølleparkernes tekniske levetid er 20-25 år, forventer jeg, at markedet bliver utålmodigt, og at dekommissioneringen vil øges, siger Dennis Jul Pedersen.

I Danmark nærmer havmølleparken Horns Rev 1 sig de tyve år. Debatten om, hvad der skal ske med den, følges tæt af Dennis Jul Pedersen, der håber på, at havnen kommer til at spille en væsentlig rolle, når det engang kommer til dekommisionering af Horns Rev 1. 

En om året
Det er ikke kun Dennis Jul Pedersen, der ser et stort potentiale i dekommisionering. 

Den hollandske virksomhed Virol, der har specialiseret sig i genanvende materialer, vurderer, at der i de næste fem år skal dekommisioneres en europæisk vindmøllepark om året – i 2028 vil det tal være steget til fem og i 2038 til 12.

Dennis Jul Pedersen håber og tror på, at havnen vil komme til at spille en væsentlig rolle, i forbindelse med dekommisioneringen af møllerne. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093