23948sdkhjf

Danish Biofuel a/s skifter navn til hveiti a/s

Fra i dag får selskabet et nyt navn, men grundtanken bag etableringen af et bioraffinaderi på Grenaa Havn er den samme.
Hveiti er det oldnordiske navn for hvede. Navnet er valgt, fordi det både afspejler en værdifuld råvare, der har potentialet til en bedre udnyttelse end hidtil, og den danske tradition for forarbejdning af landbrugsprodukter, som produktionskonceptet bygger videre på.

Nyt navn men grundtanken den samme
Fra i dag får selskabet et nyt navn, men grundtanken bag etableringen af et bioraffinaderi på Grenaa Havn er den samme. Det handler om at producere et bæredygtigt alternativ til fossile brændsler, men det handler i lige så høj grad om at producere flere fødevarer og et bæredygtigt alternativ til de sojaproteiner, landbruget i dag importerer fra primært Sydamerika. Derfor har
bestyrelsen besluttet at ændre navnet til hveiti a/s.

- Produktionskonceptet er det samme som hidtil, men med navneændringen får vi et navn, der afspejler hele vores koncept og ikke kun bioethanolen. Bioraffinering handler om en bedre ressourceudnyttelse dvs. hvordan udnyttes værdien af hele råvaren og ikke kun dele af den. Det er den mest nærliggende løsning på fremtidens behov for fødevarer, foder og energi, fortæller adm. direktør Svend Brandstrup Hansen.

Bioraffinaderiet bliver det første af sin slags i Danmark og det første anlæg til produktion af biobrændstof under VE-direktivet, der slår fast, at 20 % af EU’s energiforbrug i 2020 skal komme fra vedvarende energi (VE).

Bioethanol produceret af hveiti vil få en CO2-reduktionsevne på 70 %, hvilket er langt over det nuværende krav på min. 35 %.

Kendt og afprøvet teknologi
Den teknologi, der vil blive brugt, er kendt og afprøvet, og leveres af det amerikanske selskab Katzen. På verdensplan (primært i Europa og USA) er der ca. 150 af denne type anlæg til produktion af bioethanol.

Forskellen på disse anlæg og hveiti er, at ingen af de eksisterende anlæg har den samme fokus på en optimal ressourceudnyttelse. Forskellen er primært, at hveiti a/s har optimeret de enkelte led i processen og tilpasset det lokale forhold, så der opnås den højeste kvalitet i både ethanol, fibre og proteiner.

Forløber planmæssigt
Projektet blev startet af Svend Brandstrup Hansen i 2007, hvor også den nuværende bestyrelse og investorer kom til. Arbejdet har frem til nu bestået i at skaffe de nødvendige myndighedsgodkendelser, valg af teknologileverandør og tilpasning til danske forhold.

Den overordnede tidsplan forløber planmæssigt og det forventes, at det sidste ingeniørarbejde, den endelige finansiering samt byggetilladelse ligger klar til endeligt udbud i begyndelsen af det nye år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079