23948sdkhjf

Guldborgsund Forsyning sender første af fem hovedentrepriser i udbud

Under overskriften 'Mod nye tider' sendte Guldborgsund Forsyning i slutningen af 2018 totalrenovering af fire renseanlæg i totalentreprise i EU-udbud. 

Manglende konkurrence fik dog forsyningsselskabet til i foråret 2019 at aflyse det oprindelige udbud og i stedet udbyde hele molevitten i fem hovedentreprisekontrakter, hvoraf de tre, på grund af projekternes omfang, er EU-udbud, mens de resterende to er underhåndstilbud, hvor en række udvalgte entreprenører får mulighed for at byde ind på opgaverne.

Udbydes 24. juli
Guldborgsund Forsyning er nu kommet så langt med udbuddene, at den første af de fem hovedentreprisekontrakter sendes i EU-udbud. Det sker den 24. juli 2019.

Entreprisen omfatter nedlæggelse af det eksisterende renseanlæg i Gedesby. Det erstattes af en pumpestation, der via en 3 km lang trykledning fremover skal transportere spildevandet fra Gedesby til renseanlægget i Gedser.

Endvidere omfatter entreprisen en særlig ledning med tilhørende pumpestation til at pumpe spildevand og slam fra Scandlines’ terminal i Gedser til det lokale renseanlæg uden om det eksisterende kloaknet, hvilket bl.a. skal give færre lugtgener.

Strategiskift en succes
Den nye strategi med fem hovedentreprise i stedet for én har allerede vist sig at være en succes.

- Det kan vi foreløbig aflæse ved, at mere end 10 firmaer – heraf flere lokale – har vist interesse for at afgive underhåndstilbud. Men på baggrund af tilkendegivelser fra markedet vurderer vi også, at der vil være større interesse for at deltage i de opsplittede EU-udbud, end der var for det oprindelige totalentreprise-udbud. Derfor tror vi på, at den nye udbudsrunde vil forbedre mulighederne for at få konkurrencedygtige tilbud ind på opgaverne, siger projektchef Jesper Reinhold, Guldborgsund Forsyning.

- Samtidig har den nye udbudsform bevirket, at detailprojekteringen af de nye anlæg har kunnet startes op sideløbende. Og denne del af processen viser også god fremdrift, siger han.

Det forventes, at der vil kunne skrives kontrakt med en tilbudsgiver i midten af september og at første spadestik til projektet vil kunne tages i starten af oktober.

De fem hovedentrepriser
De 5 hovedentrepriser omfatter foruden udbuddet af trykledningerne på Sydfalster:

• Totalrenovering af Nykøbing F. Renseanlæg (EU-udbud med prækvalifikation, oktober 2019),
• Totalrenovering af Stubbekøbing Renseanlæg (underhåndstilbud, oktober 2019)
• Totalrenovering af Marielyst Renseanlæg (underhåndtilbud, januar 2020)
• Totalrenovering af Gedser Renseanlæg (EU-udbud med prækvalifikation, april 2020)

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093