23948sdkhjf

Vattenfall vinder hollandsk havmøllepark

Vattenfall har vundet udbudsrunden om den anden fase af den hollandske havmøllepark Hollandse Kust Zuid 3 & 4

I september 2018 fik Vattenfall tilladelserne til at opføre den første fase, Hollandse Kust Zuid 1 & 2. Nu har Vattenfall også vundet den anden fase, Hollandse Kust Zuid 3 & 4.

Vindmølleparkerne får en kapacitet på omkring 750 MW hver og bliver de to første ikke-statsstøttede havmølleparker i verden, når de er idriftsat.

Magnus Hall, Vattenfalls CEO, siger:

- Det er fantastiske nyheder for Vattenfall, vores samarbejdspartnere og den hollandske energiomlægning. Det er et vigtigt skridt for Vattenfall set i lyset af vores ambition om at gøre det muligt at leve fossilfrit inden for én generation og at skabe vækst inden for produktion af vedvarende energi. Holland er et vigtigt marked for os, og det her vil blive et af vores største havbaserede projekter. Vi glæder os til med dette projekt at bidrage til omlægningen af det hollandske energisystem.

Opførelsen af havvindmøllerne skal efter planen gennemføres i 2022. Ifølge udbudsreglerne skal Hollandse Kust Zuid 3 & 4 være fuldt funktionsdygtig inden for fem år efter, at tilladelsen er blevet uigenkaldelig. I alt kommer HKZ 1-4 til at producere vedvarende energi til op mod 3 millioner hollandske husstande.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109