23948sdkhjf

Refa sender ovn på pension

Den sidste måned har man kunnet se store kraner arbejde på energi- og affaldsselskabets Refas forbrændingsanlæg på Energivej i Nykøbing Falster.

Årsagen er, at anlægget bygges om således, at energien i røggassen også udnyttes. Samtidig reduceres CO2-aftrykket betydeligt med den store energiudnyttelse af røggassen. Den nye teknologi på Refa skåner klimaet og har en meget større energiudnyttelse af affaldet fra borgerne på Lolland-Falster, fortæller Refa i en pressemeddelelse.

Derfor blev den ene af Refas tre ovnlinjer fredag morgen lukket ned for aldrig at blive startet op igen. Ovnlinjen var en af to ovnlinjer, som blev idriftsat i 1983, og som i alle årene har energiudnyttet affald, der omdannes til el og fjernvarme til fjernvarmenettet i Nykøbing Falster by.

Selvom det er et gammelt anlæg, er det løbende blevet opdateret med ny teknologi og med miljøforanstaltninger.

- Nu er vi teknologisk nået dertil, hvor vi ved ombygning af to ovnlinjer med røggaskondensering kan undvære den tredje ovnlinje uden at producere mindre energi, udtaler bestyrelsesformand og byrådsmedlem Poul-Henrik Pedersen.

- Med to ovnlinjer kan anlægget på Energivej fremover producere præcis samme mængde energi, som der i mange år har været tre ovnlinjer til. Når det lader sig gøre at producere samme energimængde på færre ovnlinjer, skyldes det, at varmen i røgen nu kan udnyttes til energi, fortsætter han.

Nedlukning af ovnlinjen blev foretaget af tre pensionerede medarbejdere, som alle var med til at starte ovnen op i 1982, og som var ansat på Refa, indtil de gik på pension.

Læs mere om: Refa
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078