23948sdkhjf

Nature Energy køber biogasanlæg ved Århus

Det bliver selskabets tiende biogasanlæg i drift

Nature Energy fortsætter væksten og overtager et af de største biogasanlæg i Danmark, som ikke allerede er i virksomhedens portefølje, nemlig østjyske Bånlev Biogas.

Bånlev Biogas modtager årligt cirka 150.000 ton husdyrgødning og organiske restprodukter, som fører til produktion af 8 millioner kubikmeter biogas. 

- Bånlev Biogas passer godt til Nature Energy, fordi det har en god størrelse, og fordi det er placeret i Østjylland, hvor vi ellers ikke er repræsenteret. Vi ser frem til at gøre anlægget til et moderne Nature Energy-anlæg og sætte yderligere skub i produktionen af biogas, som er et vigtigt ben i Danmarks grønne omstilling og afgørende for, at vi som land kan nå vores klimamålsætninger, siger Ole Hvelplund, der er administrerende direktør i Nature Energy, og fortsætter:

- Bånlev Biogas er placeret ideelt til at modtage husholdningsaffald fra Århus og andre store byer i området og lave det om til grøn og CO2-neutral gas, siger Ole Hvelplund. 

Det er planen, at det østjyske biogasanlæg skal udbygges, så det fremover modtager 185.000 tons husdyrgødning og organiske restprodukter. Det kræver store investeringer i anlægget, som Nature Energy er klar til at foretage.

En række lokale landmænd er anpartshavere i det nystiftede Leverandørselskabet Bånlev ApS, som fremover ejer 10 pct. af Bånlev Biogas, hvor Nature Energy altså ejer de resterende 90 pct.

Med købet af Bånlev Biogas runder Nature Energy en milepæl, idet det bliver det tiende biogasanlæg i drift, og der er flere på vej. Tidligere på året var der første spadestik til et biogasanlæg på Als, og det er politisk godkendt, at Nature Energy bygger et anlæg nær Køng i Vordingborg Kommune og et nær Kværs i Sønderborg Kommune.

- Vi er klar til at fortsætte med at investere massivt i Danmarks grønne omstilling ved at bygge moderne biogasanlæg, som producerer CO2-neutral gas uden at genere omgivelserne. Vi er både klar til at bygge flere nye anlæg i Danmark og at investere i eksisterende anlæg. Derudover er der stor interesse for biogas internationalt, hvor vi også har vækstambitioner, siger Ole Hvelplund, adm. direktør i Nature Energy. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11