23948sdkhjf

Storkunde: Euro Therm-konkurs er ikke en overraskelse

Euro Therms konkurs trækker spor i den danske fjernvarmebranche. Hos Brønderslev Forsyning kommer bioanlægsleverandørens konkurs ekstra tæt på, men ikke som en overraskelse.

Her har en længerevarende tvist mellem Euro Therm og Brønderslev om leverancer til et nyt avanceret energianlæg med solenergi, biomassekedler, varmekedler og ORC-turbine nået til en voldgiftssag.

- Den truende konkurs kommer ikke som en overraskelse, da vi havde stærkt på fornemmelsen at Euro Therms manglende færdiggørelse af anlægget ikke blot skyldes uenigheder om omfanget, men i bund og grund nok også mangel på ressourcer, skriver direktør Thorkil Bartholdy Neergaard, Brønderslev Forsyning, i en mail til Energy Supply.

Tilbageholder beløb
Ifølge Brønderslev Forsyning omfatter uenighederne punkter som blandt andet ventilationsanlæg, brandsikring, flishåndteringssystem, anlægsdokumentation, performance og CE-mærkning. Hertil kommer en konstateret ustabilitet i driften af maskinanlægget og et alvorligt nedbrud på en af de to kedellinjer i vinterperioden, uddyber forsyningsselskabet. 

 - Der er nu udpeget en kurator, og så må denne føre voldgiftssagen, og vi tror ikke, vores sag står svagere af den grund. Om den så vil tage kortere eller længere tid at få afgjort, ved vi ikke. Det tager vi, som det kommer, siger Thorkil Bartholdy Neergaard.

- Vi har naturligvis tilbageholdt et rundt beløb af sidste ratebetaling, og dertil kommer, at vi agter at trække på garantien for at få penge nok til at færdiggøre anlægget, uddyber han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078